Deţinuţii de la Penitenciarul Tichileşti au intrat în lumea cărţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" din Brăila, s-a derulat una din etapele parteneriatului educațional CARTEA ESTE CEL MAI TACUT SI CONSTANT PRIETEN . Au fost prezente 12 persoane private de libertate din Penitenciarului de Minori si Tineri Tichileşti însoţite de trei cadre didactice ale Şcolii de arte şi meserii din cadrul penitenciarului.

Proiectul propus de prof. Moraru Cristina Elena se derulează pe perioada unui an şcolar şi are drept scop cultivarea interesului pentru lectură, integrarea persoanelor private de libertate în comunitate şi un schimb de experienţă cu şcolile partenere în acest proiect educaţional.

"Obiective preconizate sunt : pentru elevi - îmbogatirea universului de cunoaştere, dezvoltarea si cultivarea creativitaţii literar-artistice, îmbogăţirea cunoştinţelor cu privire la viaţa si opera scriitorilor, dezvoltarea interesului pentru lectura unor texte variate şi pentru procurarea cărţilor adecvate vârstei şi integrarea persoanelor private de libertate, iar pentru profesorii implicaţi - planificarea, organizarea şi desfăşurarea unor activitaţi comune ( materializate prin vizite reciproce, concursuri literare, vizionarea CD-urilor, recitari de poezie, spectacole ) şi o relaţionare pozitivă si constructivă în rândul cadrelor didactice", se arată în comunicatul trimis pe adresa redacţiei Adevărul de Seară de către Ionel Dincă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.

Activităţile se vor materializa prin desfaşurarea unor concursuri cu teme literare, susţinerea unor programe artistice, realizarea de albume foto sau CD-uri cu activităţile elevilor, realizarea unor expoziţii de desene cu scene din poveşti, a unei expozitii de colaje cu scene din poveşti si poezii, crearea unor portofolii cu fişe de lectură şi curiozităţi despre scriitorii cu care au luat contact şi publicarea unor poezii sau compuneri.

În parteneriat sunt implicate : Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană „Panart Istrati", Serviciul de Educaţie Asistenţă şi Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti, Şcoala de Arte si Meserii Tichileşti, alte şase unităţi şcolare din municipiu şi judeţ ( Şc. Mihai Viteazul, Şc. Anton Pann, Şc. Nr.5, Şc. Bordei Verde, Şc. Frecăţei şi Şc. Lanurile)

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite