Carnea de porc, mai scumpă, în acest an, la Brăila, cu 10 la sută faţă de anul trecut
0
Brăilenii fac coadă la carnea de porc. FOTO: N.Butnaru
Deşi preţurile au crescut faţă de anul trecut, cu aproximativ 10 la sută, brăilenii se înghesuie să cumpere carne de porc pentru a avea ce pune pe masă de sărbători. Chiar dacă pulpa şi ceafa ajung la 18-22 de lei kilogramul, acum se vând ca pâinea caldă.
E forfotă mare în pieţele din Brăila. Brăilenii iau de pe acum carne de porc, chiar dacă mai puţină, pentru a avea ce pune pe masă de sărbători.
"Luăm că nu avem încotro. Odată în an mâncăm carne de porc, deja e delicatesă, iar acum s-a scumpit, dar n-avem ce face", ne-a spus Vasile Pintilie, pensionar.
Oamenii se tem că în preajma Crăciunului carnea se va scumpi şi mai mult, motiv pentru care iau acum cât pot.
"Luăm mai puţină, nu mai sunt sărbătorile de altădată, când tăiam chiar noi porc şi îl împărţeam cu copiii", ne-a spus Mioara Ciuciumiş, pensionară şi ea.
Vasile Mazilu, 56 de ani, măcelar din tată în fiu, nu se plânge în această perioadă: "S-a scumpit cu 10 la sută, ar acum vindem că e vremea. S-a scumpit din cauza furajelor care-s la rândul lor mai scumpe din cauza secetei. Am adus 11 porci la vânzare azi şi cred că-i dăm pe toţi", ne-a spus Vasile Mazilu.