Brăila rutieră: 17 morți și 32 răniți grav în accidentele din 2022. Principalele cauze

0
Publicat:

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor, viteza neadaptată sau neregulamentară, neacordarea priorității pietonilor și abaterile bicicliștilor.

Pompieri acționând la un accident auto FOTO arhivă Adevărul
Pompieri acționând la un accident auto FOTO arhivă Adevărul

La nivelul județului Brăila, în perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, au fost înregistrate 42 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 17 persoane și rănirea gravă a altor 32.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu trei mai multe accidente grave, cu trei mai multe persoane decedate și cu patru mai multe persoane rănite grav.

„Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor, viteza neadaptată sau neregulamentară, neacordarea priorității pietonilor și abaterile bicicliștilor”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

De altfel, sunt la ordinea zilei accidentele provocate de pietonii care traversează neregulamentar sau șoferii care gonesc prin localități cu viteze mult peste limita legală, ori bicicliștii care nu respectă normele de circulație rutieră.

Pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 15.934 de sancțiuni, dintre care 603 pentru indisciplina pietonilor, 1.423 pentru indisciplina bicicliștilor, 659 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 151 pentru conducerea sub influența alcoolului.

De asemenea, în primele opt luni ale anului în curs au fost constatate 211 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 69 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 55 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 42 sunt infracțiuni de conducere fără permis, 17 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive și 28 de alte abateri.

Octogenarul care a provocat haos pe un drum european

Un exemplu despre ce se poate întâmpla când nu respecți regulile rutiere este și cazul pe care îl prezentăm mai jos. Polițiștii Serviciului Rutier Brăila au fost sesizați marți, 23 august, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că, pe DE 584, în zona Combinatului, ar fi avut loc un accident rutier.

„Din primele cercetări au stabilit faptul că un bărbat, în vîrstă de 85 de ani, din Constanța, în timp ce conducea un autovehicul pe DE 584, dinspre localitatea Albina către Brăila, în zona Combinatului, ar fi pătruns pe sensul opus de mers delimitat de parapeți de beton, circulând aproximativ un kilometru, moment în care a lovit frontal un autovehicul care circula regulamentar, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Brăila”, au precizat pentru „Adevărul“ reprezentanții IPJ Brăila.

În urma impactului, autovehiculul lovit a ricoșat într-o autoutilitară care se deplasa în aceeași direcție, aceasta fiind condusă de un bărbat de 50 de ani, din Brăila. Șoferul de 85 de ani care circula pe contrasens și cel de 37 de ani au fost răniți și au fost transportați la spital pentru îngrijri medicale. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite