Avocată şi şef de Poliţie Rurală din Brăila, complicii unui afacerist. Au fost plasaţi sub control judiciar

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Procurorii anticorupţie o anchetează pe Luiza Glenda Bălan, avocat suspendat în Baroul Brăila, pentru trafic de influenţă. Femeia a promis unei persoane că îi va da 10.000 de euro dacă reuşeşte să convingă şefii din IPJ Brăila să oprească controalele la două societăţi comerciale.

Procurorii DNA Galaţi au pus în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi au plasat-o sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu data 25 noiembrie 2021, pe Luiza Glenda Bălan, avocat suspendat în Baroul Brăila.

”La data de 7 octombrie 2021, inculpata Bălan Luiza Glenda ar fi promis unei persoane că îi va da 10.000 de euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofiţeri cu funcţii de conducere la nivelul judeţului/municipiului Brăila ca, în virtutea atribuţiilor şi autorităţii lor profesionale, să dispună atât încetarea continuării acţiunilor de control la două societăţi comerciale, cât şi restituirea sumelor de bani şi a mărfurilor ridicate de poliţie cu ocazia controalelor, ceea ce ar fi îngreunat atât desfăşurarea cercetărilor, cât şi completarea materialului probator într-un dosar penal”, au stabilit anchetatorii.

În acelaşi dosar este cercetat sub control judiciar şi Ştefan-Laurenţiu Prioteasa, ofiţer de poliţie, şef al Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila, pentru că ar fi avertizat aceeaşi persoană, administrator a celor două societăţi comerciale, asupra unor controale şi a unei percheziţii pe care poliţia urma să le facă la societăţile respective.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Luiza Glenda Bălan trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, şi să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, aşa cum sunt menţionate în ordonanţa procurorilor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Comision din şpagă, o inovaţie în materie de corupţie. Cât ajunge mita pentru angajare la o companie naţională

Un medic acuzat de corupţie cere judecătorilor ca şpaga „în natură” confiscată de la el să nu fie vândută

Mai multe - Brăila

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite