Încă un figurant în schema de corupţie la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid, reţinut de CNA

0
0
FOTO simbol
FOTO simbol

Încă un figurant în dosarul ce vizează schema de corupţie prin care erau eliberate zeci de certificate de vaccinare anti-Covid, fără imunizarea propriu-zisă, a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie.

Bărbatul cu rol de intermediar în schemă a fost documentat în alte 7 episoade în care ar fi pretins şi primit mită pentru a organiza eliberarea documentelor, cu introducerea datelor în registrul de evidenţă a certificatelor de vaccinare anti COVID-19.

Intermediarul identifica doritori de a se vaccina, pe care îi direcţiona la anumiţi angajaţi medicali, unde doza de vaccin contra Covid era aruncată, iar informaţia despre vaccinare era introdusă veridic în baza de date. La moment, bărbatul este cercetat penal pentru trafic de influenţă şi riscă până la 7 ani de detenţie sau amendă pe până la 200.000 de lei.

Amintim că, acum două săptămâni, trei intermediari şi un medic au fost reţinuţi de CNA şi procurori sub bănuiala rezonabilă că ar fi organizat o schema infracţională de eliberare a zeci de certificate de vaccinare anti COVID-19, fără imunizarea de facto. Datele anchetei arată că, sumele pretinse şi primite variau între 4000 şi 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiţi corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracţională.

Tot atunci, s-a descins cu percheziţii la trei instituţii medicale din mun. Chişinău şi la domiciliile suspecţilor, unde au fost ridicate mai multe documente, certificate de vaccinare, în original, ştampilate şi semnate de medici, buletine de identitate în original şi mijloace băneşti. Actualmente, doi dintre figuranţii pe dosar sunt în arest, iar alţii doi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală, iar acţiunile de anchetă sunt în desfăşurare.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite