Astăzi se decide soarta gardianului arestat pentru ultraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţinut, apoi arestat preventiv vineri seară, sub trei capete grave de acuzare - ultraj la poliţist, violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri/ tulburarea liniştii publice - Adrian Dănăilă, de 32 de ani, agent la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti aşteaptă, azi, verdictul Curţii de Apel Galaţi.

Dănăilă a declarat recurs împotriva arestării preventive, concomitent cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Gardianul consideră că a fost arestat pe nedrept, în timp ce reprezentanţii acuzării cer majorarea numărului de zile de arest.

„Am declarat recurs deoarece instanţa a emis mandat pentru o perioadă 20 de zile, în timp ce noi am solicitat 29 de zile", a precizat procuror Marinela Coşniţă, şeful Secţiei Urmărire Penală.

Pe de altă parte, din momentul în care s-a început urmărirea penală, agentul Adrian Dănăilă a fost, practic, exclus din structurile Ministerului Justiţiei - ANP, pentru că angajaţii penitenciarelor au un statut special.

Acuzaţii de ambele părţi

Adrian Dănăilă este acuzat că, în noaptea de joi spre vineri, 5/6 august, a provocat scandal la magazinul Olimpiei Cadîr, din comuna Tichileşti. Înainte de a-l lovi pe agentul Cristian Iuga, de la Postul de Poliţie, gardianul - spun anchetatorii - ar fi lovit cinci săteni, inclusiv pe patroana magazinului.

Acuzarea va folosi ca probă inclusiv înregistrările audio şi video, făcute cu telefonul mobil de către poliţiştii care l-au încătuşat pe Dănăilă.

De cealaltă parte, rudele gardianului spun că acesta ar fi fost provocat şi că, de fapt, poliţiştii l-ar fi lovit pe Adrian Dănăilă. Bărbatul arestat are un copilaş de un an şi jumătate în îngrijire.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite