Aşa da: Copiii de la Tichileşti au sădit sute de copaci, cu prilejul „Lunii Plantării Arborilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răspunzând apelului lansat de silvicultorii brăileni, zeci de adolescenţi s-au oferit voluntari, şi-au plătit drumul dus-întors şi au participat la înfiinţarea unei perdele forestiere pe un teren pus la dispoziţie de Consiliul Local Chiscani, pe aliniamentul din stânga şoselei ce leagă satul de gara Lacu Sărat.

Acţiunea a fost prilejuită de "Luna Plantării Arborilor" (15 martie-15 aprilie 2011) şi "Anul Internaţional al Pădurilor".

Alături de alte zeci de voluntari, cei 70 de elevi ai Şcolilor cu clasele I-VIII Tichileşti şi "Mihail Sadoveanu" din municipiu, coordonaţi de prof. Eugenia Lăzărică, respectiv prof. Florena Urse, au plantat sute de puieţi din speciile corcoduş, sălcioară şi lemn câinesc.

Copiii, deşi mulţi dintre ei fac parte din familii cu venituri modeste, şi-au plătit drumul dus-întors, 5 lei de persoană, dând dovadă astfel de spirit civic, fiindcă acţiunea a fost bazată pe voluntariat.

Munca le-a fost uşurată de faptul că organizatorii - silvicultorii Ocolului Silvic Lacu Sărat - au săpat gropile necesare plantării arborilor cu mijloace mecanizate, punându-le la dispoziţie puieţii şi uneltele necesare desfăşurării activităţii.

"Copiii au fost fericiţi că au reuşit să facă ceva pentru a proteja mediul din ce în ce mai degradat. S-au desfăşurat, astfel, adevărate întreceri între grupele care au plantat sute de arbori, în cele aproximativ două ore cât a durat activitatea", a declarat prof. Eugenia Lăzărică, de la Şcoala din Tichileşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite