UPDATE Prezenţa la vot în judeţul Botoşani. Botoşaniul şi Vasluiul sunt codaşele României la urnele de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii îi desemnează duminică, 26 mai, pe cei 32 de reprezentanţi în Parlamentul European. În acelaşi timp, alegătorii pot răspunde la cele două întrebări din cadrul referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. „Adevărul“ vă ţine la curent cu prezenţa la vot în judeţul Botoşani raportată la intervale regulate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

UPDATE 21.00 Botoşaniul se află alături de Vaslui în coada clasamentului privind prezenţa la urne. Au votat la europarlamentare 39.72% dintre botoşănenii cu drept de vot. La Referendumul pentru justiţie au fost şi mai puţini. Doar 31.98 % dintre alegători exercitându-şi dreptul la vot. 

UPDATE 16.00 La această oră deja peste 100.000 de botoşăneni, adică mai bine de un sfert din cei cu drept de vot s-au prezentat deja la urne, votând candidaţii la europarlamentare. Procentul a crescut la 27.55%, dar fluxul votanţilor a încetinit considerabil. Judeţul Botoşani se află şi la europarlamentare pe loc codaş în privinţa prezenţei la vot. La Referendum sunt şi mai puţini votanţi. Doar 21.86% din electorat s-a prezentat la urne la Referendumul pentru justiţie. 

UPDATE 13.00 Prezenţa la vot a crescut considerabil la Botoşani, în ultimele 3 ore. Până la ora 13.00 au votat 16.47 dintre Botoşănenii cu drept de vot. La Referendumul pentru justiţie, Botoşaniul este însă codaş. Mai precis, se află pe ultimele locuri din România la numărul de votanţi prezenţi la urne alături de Mehedinţi şi Vaslui. Doar 13.11% dintre botoşănenii cu drept de vot şi-au exercitat acest drept la referendum până la această oră.   

UPDATE 10.00 Botoşănenii se prezintă în număr din ce în ce mai mare la urne. Până la ora 10.00 au votat 21.778 dintre botoşăneni, adică 5.92 % din electorat. Până în prezent nu s-au înregistrat incidente electorale. 

UPDATE 9.00 La cele 425 de secţii de votare din judeţul Botoşani, deschise începând cu ora 7.00, s-au prezentat până la ora 9.00, 10.600 botoşăneni cu drept de vot. Asta înseamnă 2.81% din cei peste 367.000 de botoşăneni cu drept de vot. Totodată, botoşănenii au votat şi pentru referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. La referendum prezenţa la vot, până la ora 9.00 a fost de 2.68 %. 

Românii cu drept de vot sunt aşteptaţi să-şi exercite acest drept, duminică, 26 mai. Aceştia vor putea vota şi pentru candidaţii la europarlamentare dar şi pentru referendumul propus de preşedintele Klaus Iohannis. În România sunt 18.937.258 de cetăţeni cu drept de vot. 

Dintre aceştia 360.000  sunt  înscrişi pe listele electorale permanente din judeţul Botoşani. Botoşănenii vor putea vota la alegerile europarlamentare în cele 425 de secţii de votare amenajate pe tot teritoriul judeţului. Dreptul la vot poate fi exercitat, la europarlamentare dar şi la referendum în intervalul 7.00-21.00.  La precedentele alegeri europarlamentare, prezenţa la vot în Botoşani  a fost de 32.29%

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

VIDEO Florin Călinescu a dezvăluit cu cine votează pe 26 mai: „Votaţi pe cine vreţi, cum vă duce mintea. Important e să ajungeţi la urne“

Viktor Orban se ia de Manfred Weber şi vrea un cancelar puternic în Germania

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite