Un hoț român „specializat” în Italia, capturat de polițiștii din Botoșani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, condamnat în Italia la cinci ani şi 11 luni de închisoare după ce a spart un magazin şi a furat telefoane mobile, a fost prins de poliţişti în judeţul Botoşani.

Hoț român condamnat în Italia, capturat la Botoșani SURSA FOTO IPJ Botoșani
Hoț român condamnat în Italia, capturat la Botoșani SURSA FOTO IPJ Botoșani

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.5 Mihăileni, au identificat sâmbătă, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Dersca, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Italia.

El a fost condamnat la cinci ani şi 11 luni de închisoare, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns într-un magazin, de unde ar fost sustras mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu estimat la 59.000 de euro”, se arată în comunicatul IPJ Botoșani.

Bărbatul a fost prins în localitatea de domiciliu, fiind escortat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat, duminică, în faţa instanţei.

„Viața de hoț”, tot mai grea

În urmă cu câteva zile, un adolescent de 17 ani a intrat în casă peste o femeie în vârstă de 72 de ani, din Iași cu intenția să o tâlhărească. După ce a amenințat-o și a strâns-o de gât, femeia a reușit să ia un polonic și să îi dea o lecție agresorului.

Tânărul s-a speriat și a fugit, însă a fost prins, ulterior, de polițiști.

Acesta a fost condamnat, recent, pentru tentativă de tâlhărie calificată de către magistrații Judecătoriei Iași.

Acestuia i s-a aplicat măsura internării într-un centru educativ pentru o perioadă de un an, după ce a vrut să jefuiască o bătrână în propria casă. Individul a intrat, mascat fiind, dimineața în casa ieșencei și a amenințat-o pentru a scoate bani și aur de la ea cu forța.

Femeia a reușit să scape, iar băiatul a fost prins la scurt timp.

După ce a scăpat din casa bătrânei, hoțul a fost urmărit de vecinii femeii.

„Când a lăsat-o pe persoana vătămată să meargă să îi aducă banii, aceasta a mers spre lada cu lemne, a luat un lemn şi a început să îl lovească pe inculpat. Acesta s-a panicat şi a încercat să fugă, dar nu a reuşit să iasă, întrucât uşa spre care mersese era încuiată, timp în care persoana vătămată a continuat să îl lovească cu polonicul.

Inculpatul a luat un obiect ascuţit de pe jos şi a încercat să o împingă şi să o ţină la distanţă pe persoana vătămată, până a reuşit să descuie uşa şi să iasă. A sărit gardul de la terasă, după care a sărit gardul de la curte, fugind pe stradă, iar apoi a început să meargă pe jos”, au consemnat magistrații.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite