Consiliul Judeţean Botoşani are un nou preşedinte! Liberalul Gheorghe Sorescu va asigura interimatul după suspendarea fostului preşedinte Florin Ţurcanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Ghoerghe Sorescu este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache
Liberalul Ghoerghe Sorescu este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu a predat ştafeta la conducerea judeţului. Suspendat din funcţie printr-un ordin al prefectului după ce a fost condamnat la puşcărie, Ţurcanu l-a nominalizat pe Gheorghe Sorescu ca înlocuitor. ”Urmaşul” lui Ţurcanu a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni convocaţi în şedinţă extraordinară.

De astăzi Consiliul Judeţean Botoşani are un preşedinte interimar. Acesta este liberalul Gheorghe Sorescu, fost vicepreşedinte în timpul mandatului lui Florin Ţurcanu. 

Fostul preşedinte suspendat de prefect

”Înscăunarea” lui Sorescu vine după suspendarea lui Florin Ţurcanu, şeful liberalilor botoşăneni, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, prin ordin al prefectului, Costică Macaleţi. 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a luat această măsură, după ce Ţurcanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava, la sfârşitul anului trecut, la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual. 

Magistraţii spun că Ţurcanu s-a făcut vinovat de consemnarea falsă a excluderii din partid a unor consilieri judeţeni, pentru a promova în locul favoriţi în funcţii publice. Suspendarea a venit după aproape o lună jumătate de consultări a prefectului cu juriştii şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne. Decizia a fost transmisă marţi dimineaţă Consiliului Judeţean. 

Sorescu ales cu o majoritate de voturi

Odată cu suspendarea din funcţie, consilierii judeţeni au fost nevoiţi să aleagă un interimar dintre cei doi vicepreşedinţi, Cristian Achiţie şi Gheorghe Sorescu până la eventualitatea unor alegeri anticipate. Florin Ţurcanu l-a propus interimar pe colegul său de partid, Gheorghe Sorescu. Întruniţi în şedinţă extraordinară  de Consiliu Judeţean, aleşii judeţului l-au votat în unanimitate pe Sorescu, care şi-a preluat astăzi atribuţiile de preşedinte interimar de Consiliu Judeţean. 

” Am o mare responsabilitate pe umeri, am spus şi după ce s-a exprimat votul consilierilor. Faptul că am fost votat în unanimitate, îmi dă şi mai mult de gândit faţă de activitatea pe care trebuie să o desfăşor în perioada în care îmi voi îndeplini atribuţiunile de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a spus Sorescu după ”investire”.  Florin Ţurcanu a precizat încă de marţi, de când a aflat că este suspendat că va contesta această decizie a prefectului în instanţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri: 

Florin Ţurcanu, şeful condamnat la închisoare al Consiliului Judeţean, la un pas să-şi piardă funcţia. Prefectul îi decide soarta

Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare şi ar putea să-şi piardă mandatul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite