Şcoală obligată la despăgubiri pentru accidentarea unui elev. ISJ a scos şcoala din culpă, dar instanţa a făcut dreptate

0
0
Copilul a fost dus de urgenţă la spital FOTO Adevărul
Copilul a fost dus de urgenţă la spital FOTO Adevărul

O şcoală din judeţul Botoşani a fost obligată de instanţa de judecată să dea unui elev despăgubiri de aproape 10.000 de euro, deoarece şcolarul s-a accidentat în curtea unităţii de învăţământ. Copilul a fost grav rănit de o poartă care a căzut peste el.

O şcoală din judeţul Botoşani este bună de plată deoarece un elev s-a accident grav în incinta unităţii de învăţământ. Este vorba despre Şcoala Generală din Tudora. 

Acum şase ani, în 2016, un elev de 7 ani se juca cu un coleg la o poartă metalică, de la intrarea în şcoală. Poarta a cedat şi a căzut peste elev. În urma incidentului şcolar a suferit traumatisme grave fiind transportat la spital cu ambulanţa. 

Din cauza traumatismului cranio-cerebal suferit, medicii au decis transferul copilului la Iaşi. Acesta a avut nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale şi de alte 10 zile de fizioterapie pentru a putea fi recuperat. La acea vreme, după o anchetă la unitatea de învăţământ, Inspectoratul Şcolar a decis că şcoala nu are nicio vină pentru cele întâmplate fiind vorba de un accident. 

Părinţii elevului au dat, însă, în judecată şcoala şi au reuşit să câştige în instanţă. Mai precis, şcoala trebuie să dea, din bugetul Primăriei, 45.000 de lei despăgubiri familiei. Decizia nu este însă definitivă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum pot evita copiii situaţiile în care pot deveni victime ale accidentelor de circulaţie. Recomandările poliţiştilor

Incident la o şcoală din Bucureşti. Un dulap a căzut peste un elev

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri