Peste 140 de hectare de teren vor fi împădurite la Botosani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Padurarii pregatesc puietii pentru santierele din judet FOTO Adevarul
Padurarii pregatesc puietii pentru santierele din judet FOTO Adevarul

Judeţul Botoşani se află cu mult sub media pe ţară în ceea ce priveşte suprafaţele împădurite. Doar 11% din suprafaţa judeţului o reprezintă pădurile, media pe ţară fiind de 28%.

Pădurarii au dat drumul, vineri, la campania de împădurire în judeţul Botoşani, prin programul „Luna plantării arborilor”. Potrivit directorului Direcţiei Silvice Botoşani, anul acesta peste 140 de hectare vor fi împădurite.  Lucrătorii Direcţiei silvice vor folosi în acest scop numai puţin de 700.000 de puieţi de arbori.

Cele mai mari suprafeţe vor fi la Drăguşeni, unde terenul este  degradat . Este vorba de circa 60 de hectare.Practic completăm ce s-a uscat anul trecut din cauza secetei, au mai fost şi nişe incendii şi completăm. Refacem şi o porţiune de circa 6 hectare care a fost distrusă în urma unui incendiu, a declarat directorul Direcţiei Silvice, Sorin Corduneanu. 

Vor fi plantaţi pieţi de ulm, stejar, gorun, salcâm, frasin, cireş sau salcie, costul campaniei ridicându-se la 1,2 milioane de lei. Aceasta nu va fi , însă, singura activitate din cadrul „Lunii plantării arborilor”, ci vor fi activităţi comune împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului dar şi cu autorităţile publice locale.. 

Vom desfăşura mai multe acţiuni împreună cu Primăriile şi Consiliile Locale, împreună cu elevii, pentru crearea conştiinţei forestiere, pentru a conştientiza populaţia importanţa pădurii în contextul schimbărilor climatice şi pentru a vedea ,măcar în această perioadă, cât de importantă  importantă este protejarea pădurii, mai ales, în judeţul Botoşani, a mai adăugat Sorin Corduneanu. 
Noi o să mergem pe programul lor şi o să o facem şi după ce copiii încep şcoala. Pe agenda pe care o are domnul director de la Direcţia Silvică vom fi şi noi. Vom fi pe acele amplasamente unde vom găsi şi deşeuri aruncate rămase peste iarna, vom fi pe agenda lunii pădurii la curăţenie în tot judeţul”, adeclarat şi Eugen Mateciuc, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Botoşani. 
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite