Mega-festival în cel mai nordic oraş al României. Concerte electro şi rock, drumeţii şi evenimente culturale la „Zilele Nordului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Zilele Nordului” sunt organizate în nordul extrem al României FOTO Asociaia Nord
”Zilele Nordului” sunt organizate în nordul extrem al României FOTO Asociaia Nord

În judeţul Botoşani în perioada 6-9 august este organizat un mega-festival electro-rock. Evenimentul muzical este însoţit de o serie întreagă de acţiuni culturale, printre care şi drumeţii, lansări de carte, comunicări şi expoziţii. Totul sub titulatura ”Zilele nordului”, cel mai nordic festival din România.

”Zilele nordului” este un festival organizat în perioada 6-9 august în cel mai nordic oraş al României, la Darabani, în judeţul Botoşani. Organizat de ”Asociaţia Nord”, festivalul propune mai multe activităţi şi atracţii culturale. 

Concerte electro şi rock ”căzăcesc”

Începând de vineri vor fi organizate concerte electro-rock în Poaiana Teioasă de lângă Darabani. Vineri, 7 august, vor concerta R.O.A. una dintre cele mai cunoscute trupe de muzică electronică din România, urmând ca sâmbătă să urce pe scenă trupa de rockeri basarabeni ”Gândul Mâţei”. Duminică 9 august, ultima zi a festivalului vor cânta Şuie Paparude şi trupa de ”rock căzăcesc” din Ucraina, Haydamaky. Pe parcursul celor trei zile de concerte, vor urca pe scenă în deschiderea leading-band-urilor anunţate, mai multe trupe de rock sau electronic precum Basska, Jazzybirds, Kryptonite Sparks, Nightmarion, Nuages Quartet,Amalgam, Lex Ex,Inside.

”Rădăcinile cresc”

În cadrul ”Zilelor Nordului”, pe lângă concerte au loc mai multe manifestări culturale. De altfel organizatorii festivalului, Asociaţia ”Nord”, spun că vizitatorii şi participanţii la festival vor fi purtaţi prin locuri de poveste din nordul extrem al României. Vrem să arătăm lumii cât de frumos e Nordul Moldovei, cât de frumoşi sunt oamenii săi şi ce lucruri frumoase se pot face aici. Şi pentru noi, cei care trăim aici sau suntem, pur şi simplu, legaţi sufleteşte de această regiune, e important să ne amintim din când în când aceste lucruri. În acest fel Nordul va fi nu numai locul în care ne-am născut, ci şi locul în care să vrem să trăim. Când mai mulţi tineri din Botoşani, Suceava, Iaşi, Cernăuţi şi Chişinău vor vrea, în loc să plece cât mai departe, să-şi aducă ei înşişi contribuţia la dezvoltarea regiunii, atunci misiunea pe care ne-am asumat-o la Asociaţia Nord va fi îndeplinită”, declară Ştefan Teişanu, preşedintele asociaţiei organizatoare a festivalului. În total sunt 50 de evenimente culturale, de la concerte ,la expoziţii şi lansări de carte. Printre obiective se numără şi casa lui George Enescu de la Liveni, cea de la Mihăileni, unde vor avea loc deasemenea concerte, poiana cu stejarii lui Ştefan cel Mare, Poiana Teioasă, Muzeul Nordului, conacul Balş din Darabani sau biserica monument istoric de la Hilişeu Horia. Toţi cei care sosesc în nord, pot sta la cort în campinguri special amenajate sau la pensiunile din zonă.

 Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Concerte rock 2015. Cele mai importante evenimente până la sfârşitul anului

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite