Incendiu în Botoșani: o femeie a fost transferată la un spital din București cu arsuri pe 30% din corp. De la ce ar fi pornit incendiul

0
Publicat:

O femeie de 47 de ani din Botoșani a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și a fost transferată la o unitate medicală din Capitală, după ce un incendiu de proporții a izbucnit în propria bucătărie. Conform mărturiilor vecinilor, incendiul a fost cauzat din curiozitate. 

Femeia a primit îngrijiri medicale la Botoșani. Foto: Arhivă
Femeia a primit îngrijiri medicale la Botoșani. Foto: Arhivă

 Mai exact, soțul femeii a vrut să vadă dacă tăria pe care o avea are o concentrație mare de alcool. El a pus într-o lingură o cantitate mică de tărie și a folosit o brichetă pentru a vedea dacă se aprinde. Zis și făcut, tăria s-a aprins, iar femeii i-a căzut sticla din mână, moment în care flăcările s-au extins cu repeziciune. 

Evenimentul neplăcut s-a petrecut în cursul după-amiezii de miercuri, 18 septembrie, în bucătăria unui apartament dintr-un bloc din Botoșani.

Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului

„Din primele estimări, incendiul se manifesta în bucătărie. Degajări de fum mari care au ajuns până la nivelul etajului 4, au fost evacuate 14 persoane de la nivelul etajului 1 și 2 și după ce am făcut desfumarea pe casa scării au fost evacuate și celelalte persoane la nivel de 3 și 4. Incendiul a fost lichidat. Urmează să stabilim cauza probabilă care a dus la declanșarea acestui incident. Au ars bunurile materiale din bucătărie, mobilier, lenjerie și undeva o parte din stolerie. E vorba de ușa de la sufragerie și ușa de la baie. A fost degradată tencuiala din apartament”, a declarat colonelul Mihai Romică, comandatul Detaşamentului din cadrul ISU Botoşani, conform Monitorul de Botoșani. 

Femeia a primit îngrijiri medicale la Botoșani, însă, ținând cont de rănile suferite, medicii au încercat să o transfere la o unitate medicală care oferă tratament pentru arsuri. 

Este vorba despre o pacientă cu arsuri de gradele 1, 2 și 3, pe aproximativ 30% din suprafața corporală. Este stabilă, dar suprafața și gradul de afectare impun transferul într-o secție de arși”, a spus medicul primar Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoșani. 

Femeia a fost preluată de o ambulanță pentru a fi dusă la o unitate medicală din Capitală.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite