Hei-rupism pe drumul Botoşani-Suceava. Sute de muncitori s-au spetit să asfalteze „drumul morţii“ înainte de vizita prim-ministrului Victor Ponta la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a efectuat o vizită de lucru la Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache
Victor Ponta a efectuat o vizită de lucru la Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

Premierul Victor Ponta a efectuat astăzi o vizită de lucru la Botoşani. Acesta a fost însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea. Temele principale de discuţie abordate de primul ministru la Botoşani au fost drumurile Botoşani-Suceava, Botoşani-Târgu Frumos şi problema finanţării Spitalului Judeţean ”Mavromati”.

Primul-ministru Victor Ponta a venit astăzi la Botoşani însoţit de Liviu Dragnea şi soţia sa Daciana Sârbu pentru a discuta despre lucrările de la drumul Botoşani-Suceava, o investiţie mai mult decât necesară judeţului Botoşani. Primul-ministru a avut o primire demnă de ”Epoca de Aur”. 

Acesta a aterizat cu elicopterul în afara oraşului şi a fost aşteptat în faţa Primăriei Botoşani de un grup de pensionari şi tineri adunaţi  de social-democraţi, care au aplaudat şi scandat. Cu o săptămână înainte pe drumul Botoşani-Suceava, pe care de când au început lucrările s-a lucrat dar şi s-a stat, a fost declanşat un hei-rupism socialist. 

Primul-ministru a fost aşteptat ca acum 25 de ani cu sute de muncitori lucrând la asfaltare şi zeci de utiaje pe drum. În orice caz mobilizarea a prins bine măcar şoferilor care pot circula până la Vlădeni pe un drum asfaltat aşa cum nu a fost de 24 de ani.De lucrări se ocupă firma UMB, societate condusă de regele asfaltului din Moldova, Dorin Umbrărescu. Lucrările au început în luna octombrie a anului trecut, tot cu o vizită a primului-minstru. 

Şi atunci ca şi astăzi a fost o mobilizare generală din partea constructorului. Anul trecut după inaugurarea pompoasă cu zeci de utilaje şi numeroşi muncitori, atât oamenii cât şi utilajele s-au evaporat la numai câteva ore de la plecarea primului ministru. Lucrurile au stagnat câteva săptămâni, lucrându-se cu intermitenţe. Când sa aflat de vizita lui Ponta de astăzi, lucrările au reînceput în forţă şi aproape jumătate din drum este gata. Mai mult decât atât Dorin Umbrărescu i-a dat asigurări lui victor Ponta că tot drumul va fi gata în două luni de zile.  

”În două luni finalizăm investiţia pe drumul 29 B, Botoşani- Suceva”, a spus Umbrărescu. Primul-ministru s-a arătat mulţumit de stadiul actual al lucrărilor promitând şi finanţare totodată. ”Drumul acesta nu s-a făcut de 40 de ani şi anul trecut am alocat banii şi am dat drumul la lucrări. Banii o să vi-i dăm. Pe 1 septembrie vin aici şi sper să fie terminate lucrările”, a precizat Victor Ponta.

Discuţii despre spital şi drumul ce leagă Botoşaniul de Iaşi

Totodată la o întâlnire la Botoşani cu autorităţile locale, Victor Ponta a adus în discuţie şi drumul Botoşani-Târgu Frumos,tronsonul care îl leagă de Iaşi. Acesta a spus că este următorul pe listă după Botoşani-Suceava. Totodată Ponta a dat asigurări că se vor găsi soluţii şi pentru Spitalul Judeţean Botoşani, o unitate sanitară aflată în pragul falimentului. 

”Vom ajuta spitalul judeţean cu o singură condiţie. Vrem să fie o transparenţă a cheltuielilor şi a managementului. Dacă se fură bani nu-i acoperim noi. Dacă e nevoie de sprijin, sprijinim Spitalul Judeţean cu tot ceea ce este posibil”, a conchis Ponta. Primul-ministru s-a deplasat după vizita la Botoşani în judeţul vecin la Suceava. Drumul Botoşani-Suceava, 29 B, a fost poreclit de şoferi  ”drumul morţii”, din cauza miilor de victime pe care le-a făcut în ultimii 24 de ani. 

Toate lucrările care s-au efectuat pe acest drum nu au fost decât simple ”cârpeli”. Extrem de periculoasă era suprafaţa alunecoasă de pe carosabil, care ducea la derapaje fatale pentru conducătorii auto.

citiţi şi:

Ponta le-a cerut miniştrilor să-i prezinte astăzi măsuri de relaxare fiscală, de încurajare a investiţiilor şi creştere a nivelului de trai

FOTO Ponta: Am fost felicitaţi de secretarul general NATO pentru alocările suplimentare în Apărare

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite