FOTO Tradiţiile şi obiceiurile populare nu mor niciodată. Sărbătoarea de la Vorona este dovada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niculina Andronache, mesterul cu maini de aur FOTO Adevarul
Niculina Andronache, mesterul cu maini de aur FOTO Adevarul

Sute de oameni din toate colţurile judeţului, dar şi din localităţile învecinate, au participat, duminică, la manifestările organizate în ultima zi a Sărbătorilor Pădurii.

Sărbătoarea de la Vorona a amintit tuturor celor prezenţi de îndeletnicirile pe care le aveau şi bunicii. Unii le-au moştenit de la bunici şi părinţi, alţii le-au „furat” de la discipolii lor. Meşterii populari veniţi la Vorona şi-au expus cele mai frumoase lucruri făcute de ei. Lăicere ţesute, coşuri făcute din nuiele, straie populare cusute manual sau măşti. 

„De mic copil fac coşuri din nuiele. Coşuri pentru Paşte, coşărci şi mai nou îmbrac din împletitură sticle pentru că le dă un aspect mai frumos. Se cumpără greu pentru că oamenii stau prost cu banii, mai mult cei tineri care vor să aibă amintire ceva”, a spus unul dintre meşterii populari prezenţi la eveniment. 

Dintre acesţia nu a lipsit Gheorghe Ţugui, cunoscut în toată zona pentru măştile sale. Cu costume populare foarte frumoase a venit şi Niculina Andronache, un apreciat meşter popular al locului. 

Spectatorii care au petrecut la Vorona s-au bucurat şi de un spectacol folcloric de neuitat. Mai multe ansambluri din ţară dar şi din strănătate au urcat pe scena Festivalului Internaţional de Folclor. 

Oamenii au profitat de eveniment si au trecut si s-au rugat la Manastire. 

Cititi si: 

FOTO Început de toamnă pe ritmuri moldoveneşti. Aurel Moldoveanu, Alexandru Jula şi Olga Ciolacu au cântat la Cristineşti

Crângul Petreşti găzduieşte la acest sfârşit de săptămână o nouă ediţie a atelierelor de meşteşuguri „Îndeletniciri Tradiţionale”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite