Fostă Miss Ucraina, refugiată de război în România, la Botoşani. Mesaj lui Helen Gydyrym: „Mulţumesc, România!“

0
0
Helen Gydyrym SURSA Facebook Helen Gydyrym
Helen Gydyrym SURSA Facebook Helen Gydyrym

Fosta Miss Ucraina şi unul dintre cele mai celebre modele din Ucraina a plecat în refugiu la Botoşani. Tânăra din Odessa cere tuturor să-i ajute compatrioţii în lupta cu ruşii.

Una dintre cele mai frumoase femei din Europa de Est s-a trezit cu viaţa dată peste cap din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina. 

Helen Gydyrym, fostă Miss Ucraina şi unul dintre cele mai populare top-modele din Ucraina, a fost nevoită să fugă din ţara natală. 

Gydyrym trăia în Odessa până la izbucnirea conflictului şi a plecat din Ucraina odată ce bombardamentele ruseşti s-au intensificat. 

Alături de alţi refugiaţi, ucraineanca, astăzi în vârstă de 33 de ani, a trecut vama în judeţul Botoşani. Aici a şi rămas pentru o perioadă, la nişte cunoscuţi. 

Modelul ucrainean îi îndeamnă pe toţi să lupte pentru Ucraina sau să-i sprijine ţara cu bani pentru a putea continua rezistenţa în faţa armatei ruse. 

”Azi am umblat prin oraş, doar o plimbare, nu în căutare de apă sau mâncare... 

Aşa cum umblă oamenii obişnuiţi... Am şi uitat cum e.... mă simt ca un arici. Un zâmbet subţire, ochi fără sclipire, oboseală cronică, atacuri de panică, fără casă, fără afacere, viaţa întâi... mulţumesc Domnului că sunt aproape copiii. 

Mulţumesc vouă, tuturor oamenilor care ajută aici în România! Ajutorul vostru este nepreţuit!“, a precizat Helen într-o postare pe contul ei de Facebook.

De asemenea, ea a mai mărturisit: „Sunt încrezătoare în victoria Ucrainei asupra Rusiei” 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Nicuşor Dan: Peste 750.000 de euro, fonduri strânse până acum, cu ajutorul concertului We Are One, pentru oamenii din Ucraina

MAI: De la începerea conflictului din Ucraina, 3.753 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite