Fără cazuri noi de gripă porcină din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Probele recoltate nu au ajuns la Bucureşti
Probele recoltate nu au ajuns la Bucureşti

Maşinile Direcţiei de Sănătate Publică cu probele recoltate de la pacienţii suspecţi de gripă porcină nu au reuşit să facă deplasarea până la Bucureşti din cauza drumurilor impracticabile.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate la nivel naţional 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic prin analize de laborator și s-au înregistrat 2 decese, la persoane cu boli asociate. În judeţul Botoşani nu a fost confirmat niciun caz nou, însă nici recoltările de la pacienţii suspecţi nu au plecat către Institutul Cantacuzino.

"Din cauza drumurilor impracticabile maşinile cu probele de laborator nu au reuşit să facă deplasarea până la Bucureşti. Nici astăzi nu cred că va pleca vreo maşină. Noi recoltăm în continuare şi vom trimite analizele la Bucureşti când condiţiile de trafic vor permite acest lucru", a declarat Ecaterina Chihaia, epidemiolog şef al Direcţiei de Sănătate Publică.

Gripa porcină nu va afecta sărbătorile de iarnă a medicilor epidemiologi.

 "Este evidentă scăderea morbidităţii prin afecţiuni acute respiratorii, inclusiv prin gripa A/H1N1. Probabil că şi săptămâna care urmează se va mai înregistra morbiditate. Ne aşteptăm în primăvară la o nouă creştere a morbidităţii. Pentru anul 2009, greul a trecut deja, însă următorul episod epidemic ştim cu siguranţă că nu va fi mai blând", a adăugat Ecaterina Chihaia, epidemiolog şef al Direcţiei de Sănătate Publică.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite