Eleve parfumate şi cu paduchi găsite în şcolile botoşănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe cazuri sunt din zona urbană
Cele mai multe cazuri sunt din zona urbană

Triajului epidemiologic făcut în şcolile botoşănene de medicii de familie a scos la iveală un fapt îngrijorător. Tot mai mulţi elevi din mediul urban vin la şcoală cu păduchi cu toate că au alte condiţii de îngrijire decât cei de la sate.

Potrivit celor declarate de Ecaterina Chihaia, epidemiolog-sef al DSP, au fost verificaţi peste 44.000 de elevi, dintre care 205 au fost găsiţi cu păduchi, majoritatea în oraş,142 cu angine, din care 113 in mediul urban şi 25 în rural. Numărul ar putea fi mult mai mare, dar situaţia centralizată va sosi abia peste două săptămâni.

„Păduchii nu cunosc graniţele urban-rural şi nici nu ţin cont de faptul ca eşti parfumat. Trebuie să fii spălat bine, cu apă caldă şi săpun. Dintre elevii controlaţi nu au fost găsiţi cu scabie. Numărul elevilor este mult mai mare, însă sunt cabinete care nu au raportat situaţia", a spus Ecaterina Chihaia. Sursa citată a mai adăugat că printre elevi au mai fost găsite 50 de cazuri de micoze, din care jumătate în oraş şi 58 de cazuri de alte boli parazitare.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite