Dramă într-un județ din nordul României. Doi frați au murit loviți de fulger sub un copac unde s-au adăpostit de vijelie

0
Publicat:

Doi botoșăneni, frate și soră, au murit loviți de trăznet în timpul unei furtuni. Aceștia s-au dus la câmp să aducă acasă vitele de la păscut. Din nefericire, au fost prinși de o ploaie puternică însoțită de fulgere și tunete.

Cei doi frați au fost fulgerați sub un copac FOTO Adevărul
Cei doi frați au fost fulgerați sub un copac FOTO Adevărul

Doi frați din Botoșani au avut parte de un sfârșit tragic în timpul unei puternice vijelii înregistrate marți seară în județul Botoșani. Aceștia au fost uciși de un fulger în timp ce încercau să se adăpostească de ploaie. 

Copac rupt în două, frați omorâți pe loc

Marți, în județul Botoșani, au fost înregistrate ploi puternice. Mai ales seara, ploaia s-a transformat în vijelie, cu vânt puternic și descărcări electrice. Doi botoșăneni, frate și soră, din comuna Dimăcheni, au plecat la câmp să aducă vacile acasă, tocmai pentru a le feri de furtună.

Când au ajuns pe imașul comunal a început să plouă puternic cu fulgere și tunete. Cei doi frați, în vârstă de 52 și 45 de ani, s-au adăpostit sub un copac, însă arborele a fost lovit de un fulger. Descărcarea electrică a fost atât de puternică încât copacul a fost rupt în două.

Cei doi botoșăneni au fost la rândul lor loviți de fulger și au murit pe loc. Frații au fost descoperiți mai târziu de un vecin trimis de mama lor să îi caute, îngrijorată că nu se mai întorceau acasă.

Vecinul celor doi frați știa exact locul unde aceștia își duceau de obicei animalele la păscut, așa că a mers direct acolo și i-a găsit fără suflare sub copacul spintecat de fulger. Omul a chemat de urgență ambulanța, iar un echipaj sosit la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul celor doi frați.

Una dintre regulile de bază în cazul ploilor însoțite de descărcări electrice este adăpostirea într-un loc sigur, în niciun caz sub copaci sau în apropierea obiectelor metalice. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite