Dezastru pe vreme de caniculă. Tornade şi pâraie care au rupt zăgazurile au făcut prăpăd în judeţul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele tornadei de la Mihăileni FOTO botosaninecenzurat.ro
Efectele tornadei de la Mihăileni FOTO botosaninecenzurat.ro

Natura s-a dezlănţuit în judeţul Botoşani. Mai multe comune au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile, dublate de vânturi puternice, ruperea zăgazurilor şi adevărate tornade.

Neplăcerile caniculei la Botoşani sunt dublate de fenomene meteo extreme. Deşi zilele sunt foarte călduroase, la finalul săptămânii trecute, natura s-a dezlănţuit. Ploi masive, cu descărcări electrice, tornade dar şi râuri care şi-au ieşit din matcă au distrus gospodării şi mii de hectare de teren arabil.

Prăpăd din cauza ploii

Conform datelor oferite de Prefectura Botoşani, ploile abundente şi pâraiele umflate de apă, au distrus nu mai puţin de 2500 de hectare de teren arabil, 600 de hectare de păşuni şi zeci de gospodării. 

Cele mai afectate au fost oraşul Flămânzi cu satele Chiţoveni şi Prisacani, comunele Răuseni, Hilişeu Horia, Mihăileni şi Ibăneşti. Au fost practic inundate în jur de 30 de gospodării, reţeaua electrică a fost afectată oamenii rămânând pe întuneric iar drumurile distruse. O gospodărie din Sinăuţi a fost distrusă în totalitate de apele furioase. Sinistraţii ar putea primi despăgubiri din partea Guvernului.

Tornada de la Mihăileni

La Mihăileni, situaţia a fost mai gravă, localitatea fiind lovită de o adevărată tornadă. Ploaia abundentă a umflat puternic apele din localitate, dar vântul a făcut un adevărat prăpăd. Nu mai puţin de 15 de gospodării au fost devastate de tornadă, vântul smulgând acoperişurile, stâlpii de electricitate, copacii, anexele şi tot ce i-a ieşit în cale. Pompierii au intevenit pentru degaja resturile şi mai ales cablurile electrice smulse.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 

Termen de trei zile, acordat primăriilor buzoiene pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii şi alunecări

Bilanţul furtunii care a lovit Sălajul: 1.000 de locuinţe afectate, 800 de copaci smulşi din pământ şi 3.000 de hectare de teren inundate

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite