Botoşaniul sub cod portocaliu. Se anunţă ploi, grindină, vijelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra rundă de emoţii pentru botoşănenii care locuiesc în apropierea celor mai importante râuri din judeţ. Autorităţile naţionale au emis un nou cod portocaliu de ploi abundente şi vijelie pentru judeţul Botoşani. Este al patrulea cod portocaliu în ultimele trei luni de zile, iar nivelul apelor a crescut îngrijorător.

După inundaţiile catastrofale din 2008-2010, botoşănenii care trăiesc pe malurile Miletinului, a Buhaiului, Jijiei sau Prutului trăiesc un adevărat coşmar când apar avertizările meteo de ploi abundente. 

În ultimele trei luni au fost trei coduri portocalii, apele au crescut, oamenii şi vitele evacuaţi din lunci. Ei bine Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi un nou cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţul Botoşani. 

Este vorba în principal de centrul şi nordul judeţului, adică afectate pot fi şi localităţile Săveni, Darabani,Dorohoi dar şi toate satele de pe malul Prutului. 

Sunt prognozate precipitaţii abundente ce ar putea depăşi 35-40 litri pe metru pătrat însoţite de vijelii descărcări electrice şi grindină. Reprezentanţii Prefecturii au alertat deja structurile abilitate, în principal Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a fi atenţi la evoluţia debitelor de apă şi pentru a evacua populaţia în caz de nevoie.

citiţi şi:

Sute de gospodării, inundate în ultimele 2 zile în judeţul Buzău. Cantitatea de precipitaţii a depăşit 100 de litri pe metrul pătrat

Cod portocaliu de vijelii şi descărcări electrice în judeţul Tulcea

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite