Botoşani: Războiul utilităţilor se mută în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii E.ON susţin că reprezentanţii Termica au vrut să vândă curent electric la negru şi au făcut plângere penală. Cei de la E.ON spun că s-a produs energie electrică fără licenţă, iar şefii Termica jură că sunt nevinovaţi.

În această situaţie s-a ajuns după ce conducerea de la Termica a semnat cu şefii E.ON Moldova un contract prin care se încerca compensarea unor datorii prin furnizarea de energie electrică produsă de societatea de termoficare.

Prin această înţelegere, E.ON urma să recupereze datoriile de la Apa Grup, societate care la rândul său avea de încasat 5 milioane de lei de la Termica. La câteva zile de la semnarea contractului, cei de la E.ON au constatat că Termica a pierdut între timp licenţa de producere a energiei electrice şi, în consecinţă, nu mai putea livra curent electric.

A fost sistată apa rece

În aceste condiţii, cei de la E.ON au sistat alimentarea cu curent electric la Apa Grup, fapt care a dus ca, timp de cinci zile, tot judeţul să rămână fără apă la robinete.

Marcel Georgescu, directorul Apa Grup, a prezentat conflictul Termica-E.ON. „Pe 25 august, la ora 15.55, Apa Grup a fost anunţată de către E.ON, că începând de a doua zi, se va sista energia electrică la toate staţiile de lucru, din cauză că societatea Termica a rămas fără licenţă de producere a energiei electrice. Licenţa Termica a fost retrasă pe 19 august 2010, printr-o decizie a autorităţii de reglementare din Bucureşti. Cererea de retragere a licenţei a fost depusă la ANRE de SC Termica SA pe data de 2 august 2010. Decizia de retragere a fost dată, aşadar, anterior semnării contractului de cesiune, care a fost încheiat pe 20 august“, se arată în comunicatul semnat de Marcel Georgescu. Considerându-se victima unei înşelăciuni, reprezentanţii E.ON Moldova au anunţat că fac plângere penală împotriva Termica pentru înşelăciune în convenţii.

Şeful Termica, în concediu

Florin Sandu, directorul general de la Termica, este plecat în concediu până pe 15 septembrie şi nu ştie de plângerea penală făcută împotriva sa.

„Pe contract este semnătura lui Florin Sandu, care e în concediu în Bulgaria. Cei de la E.ON ne acuză degeaba pentru că noi nici nu am ştiut că ANRE ne-a retras licenţa. Nu am fost informaţi la timp despre lucrul ăsta. Am aflat ulterior, dar era prea târziu“, a declarat Sergiu Cracană, directorul tehnic de la Termica.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite