Botoşani: Portret / Mihnea Ungureanu: „Visul meu este să lucrez pentru Google!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihnea Ungureanu
Mihnea Ungureanu

Are 12 ani şi este considerat un geniu al informaticii. A realizat deja zeci de programe şi softuri performante.

Mihnea a descoperit calculatorul ca orice copil, prin jocuri simple şi navigarea pe internet. Avea 6 ani când şi-a dat seama că vrea să exploreze lumea fascinantă a informaticii.


„Jocurile pe care le aveam mi se păreau prea simple. Mi-am dorit să creez propriul joc cu o grafică şi o animaţie pe gustul meu şi pe care să îl joace şi prietenii mei“, povesteşte Mihnea. Abia învăţa să scrie şi să citească, dar studia programe precum Adobe şi Microsoft Office. La 9 ani s-a înscris la cercul de informatică. Profesorii l-au ajutat să înţeleagă mai bine lumea fascinantă a informaticii.


În scurt timp, Mihnea Ungureanu s-a detaşat de colegi pentru că ţintea mult mai sus.


Adolescentul a reuşit performanţa de a realiza cea mai interesantă enciclopedie virtuală pentru categoria sa de vârstă, fapt care i-a adus locul I la un concurs naţional de informatică. Lucrarea sa conţine informaţii atent selectate, grafică şi animaţie din ştiinţă şi tehnologie, anatomie şi literatură, fiind un reper de studiu pentru copiii de vârsta sa. „Am muncit două săptămâni la encliclopedie şi sunt mândru de cum a ieşit“ spune micul geniu.


Au urmat cărţi de poveşti ilustrate, un soft educaţional rezervat părinţilor, pagini de prezentare pentru şcoli, dar şi jocuri de cultură generală şi limbi străine. În ultimii doi ani, Mihnea Ungureanu a participat la zeci de concursuri naţionale şi judeţene de informatică unde s-a clasat doar pe primele locuri,  fiind considerat copilul minune al informaticii. De altfel, profesorii săi sunt convinşi că nivelul la care se află adolsecentul este cel al unui elev de clasa a X- a foarte bine dotat.


Este orientat să realizeze programe educaţionale care să uşureze studiul elevilor şi să îmbogăţească cultura generală. Mihnea Ungureanu îşi mai doreşte foarte mult să facă parte din echipa Google.

________________

profil
născut.
5 octombrie 1998, Botoşani.
studii. Este elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „A.T. Laurian“.
familie. Are o soră mai mică.

întrebări şi răspunsuri
De unde pasiunea pentru informatică?

Nu ştiu. O am pur şi simplu. În familie nu am pe nimeni care să fie pasionat de informatică.
Timpul petrecut la calculator te-a izolat de lume, de prieteni?
Deloc. Am prieteni cu care ies la plimbare, la film şi la activităţi sportive, dar numai atunci când am timp. Îmi place să comunic şi mă consider o fire sociabilă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite