Botoşani: Credincioşii păziţi de forţele de ordine în Noaptea Învierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Peste 100 de mii de botoşăneni au întâmpinat anul trecut la biserici  Învierea Domnului
Botoşani: Peste 100 de mii de botoşăneni au întâmpinat anul trecut la biserici Învierea Domnului

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi dispuşi la marile biserici din judeţ ca să prevină incidentele care ar putea apărea în această noapte.

Mai bine de jumătate dintre efectivele de ordinele din Botoşani vor fi în stradă în această noapte. Peste 160 de poliţişti, 100 de pompieri militari, 76 de jandarmi şi aproape 300 de poliţişti de frontieră care vor fi la datorie în noaptea Învierii. Cele mai multe efective vor fi dispuse în zona marilor mănăstiri şi biserici din judeţ. Deja au fost identificate 14 lăcaşuri de cult unde se aşteaptă să vină peste 500 de credincioşi. Nouă dintre aceste biserici sunt din Botoşani, alte două din localitatea Vorona iar alte trei sunt mănăstiri vechi din judeţ.

,, Preoţii au fost instruiţi ca , pe durata serviciului religios, să lase  uşile bisericilor permanent deschise cu sisteme de blocare, să supravegheze lumânările aprinse care pot fi puse doar în tăvi metalice umplute cu nisip şi să respecte capacitatea de ocuparea a lăcaşului pentru a evita înghesuiala,, a declarat plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

Credincioşii sunt sfătuiţi de pompieri să evite înghesuiala din biserici şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi enoriaşi mai ales după momentul primirii Luminii Sfinte ca să nu riscă să îşi ardă haine şi părul . Pentru că există obiceiul păstrării Luminii Sfinte până în zori, la întoarcerea de la biserică, enoriaşii sunt sfătuiţi să nu lase lumânările şi candelele aprinse nesupravegheate în apropierea unor produse uşor imflamabile sau lângă centrale termice. Anul trecut peste 100 de mii de persoane au ieşit în stradă în noaptea Învierii.

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite