Botoşani: Calculatorul a ales care pensionari pleacă vara aceasta la băi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CJP Botoşani a înregistrat 4000 de cereri pentru bilete de tratament
CJP Botoşani a înregistrat 4000 de cereri pentru bilete de tratament

Ca să nu mai existe suspiciuni asupra angajaţilor că au dat bilete de tratament pe pile şi relaţii, persoanele care vor pleca vara aceasta prin Casa de Pensii în staţiunile balneoclimaterice au fost selectate de un program informatic.

Casa Judeţeană de Pensii are la dispoziţie pentru luna iunie un număr de 250 de bilete de tratament în staţiunile Felix, Vatra Dornei, Slănic Moldova şi Nicolina-Iaşi. „Toate cererile au fost introduse într-un program informatic şi pe baza unor criterii stabilite la nivel naţional au fost selectaţi cei 250 de beneficiari. S-a ţinut cont de cât de des au beneficiat de bilete de tratament subvenţionate şi de bolile de care suferă. Prima serie va pleca de pe data de 20 iunie",  a declarat Ioan Buzilă, directorul adjunct al Casei judeţene de Pensii Botoşani.

De aceste bilete pot beneficia atât pensionarii cât şi salariaţii care fac dovada că şi-au plătit contribuţiile la fondul de pensii.  Pentru 18 zile de tratament, cel mai ieftin bilet costă de 1034 lei, iar cel mai scump de 1534. Pensionarii plătesc însă jumătate din valoarea pensiei, iar asiguraţii 50% din valoarea biletului.

 Mulţi dintre cei care au fost prin Casa de Pensii să se trateze în staţiunile balneoclimaterice s-au întors total dezamăgiţi de condiţiile de cazare pe care le-au găsit. „Ultima data am fost în urmă cu patru ani la Slănic Moldova şi de atunci nu mai vreau să merg. Hotelul nu era renovat de pe vremea lui Ceauşescu şi mâncarea era proastă. Mai mult, transportul cu trenul este foarte scump pentru pensiile noastre",  a spus Mihai Amănăloaie, un pensionar de 67 de ani.

Chiar şi aşa, numărul de bilete alocat judeţului Botoşani este insuficient. Anul acesta nu mai puţin de 4000 de botoşăneni au depus cerere pentru a obţine un bilet într-o staţiune balneoclimaterică.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite