Botoşani: Bătaie pe biletele de tratament ale Casei de Pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Pensii Botoşani a primit pentru această primăvară doar 39 de bilete de tratament în staţiunile balnioclimaterice patronate de Ministerul Muncii.

Biletele nu statisfac decât 1,5 % din cererile depuse de botoşănenii care doresc să se trateze la băi. "Avem depuse până acum un număr de 3600 de cereri pentru obţinerea unui bilet subvenţionat de tratament. Pentru perioada 22 martie - 9 aprilie am primit 39 de bilete în staţiunile Amara, Olăneşti, 1 Mai sau Covasna. Costul unui bilet variază între 1482 şi 1536 lei. Urmează ca pe finalul lunii aprilie să mai primim bilete pentru alte serii însă nu în staţiunile Ministerului Muncii. La nivel naţional se negociază un 59.000 de bilete care vor fi ditribuite fiecărui judeţ",  a declarat Cătălin Dupir, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Botoşani. 

Cum numărul de locuri disponibile este total insuficient, în primăvară vor putea pleca într-o staţiune balnioclimaterice doar persoanele care nu au mai beneficiat niciodată de bilet la băi subvenţionat de stat. De aceste bilete pot beneficia atât pensionarii, cât si persoanele care sunt asigurate. În cazul pensionarilor, aceştia au de plătit pentru un bilet de tratament 50% din cuantumul pensiei, indiferent de valoarea acesteia, iar pentru persoanele asigurate, contribuţia individuală este de 50% din preţul biletului de tratament balnear. Pentru asiguraţi condiţia este ca venitul pe care îl înregistrează să fie mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. În cazul în care venitul este mai mare, asiguratul suporta integral costurile unui bilet de tratament.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite