Bacalaureat 2016. Elevii botoşăneni cu gândul la Bacovia la proba scrisă de limba şi literatura română. ”Am fost surprinsă că a dat tot roman”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început probele de foc pentru absolvenţii claselor a XII a. Astăzi s-a desfăşirat examenul scris la limba şi literatura română. Pentru cei mai mulţi elevi, subiectele au fost uşoare dar uimitoare în acelaşi timp. Mulţi absolvenţi spun că nu se aşteptau în niciun caz la roman.

Astăzi, 4 iulie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2016. Este vorba de proba la limba şi literatura română. La Botoşani dau Bacalaureatul 2800 de absolvenţi ai claselor a XII a. 

image

Majoritatea elevilor au ieşit mulţumiţi din sala de examen FOTO Cosmin Zamfirache

Prima probă scrisă a examenului maturităţii, nu a pus probleme elevilor din centrele de examinare din municipiul Botoşani. Dacă unii au ieşit îngrijoraţi şi nici măcar nu au dorit să facă schimb de impresii cu ceilalţi colegi, mulţi candidaţi au părăsit sălile de examene optimişti şi în acelaşi timp mulţumiţi de subiecte. Faţă de anii anteriori, majoritatea elevilor, au petrecut în faţa foilor de examene aproape tot timpul regulamentar.

”Credeam că va fi Bacovia”

Subiectele i-au suprins pe mulţi elevi botoşăneni. ”În niciun caz nu mă aşteptam să fiu un roman. Este centenar Bacovia şi mă gândeam că sută la sută va fi dat un subiect din opera sa. Mă aşteptam şi la dramaturgie, dar în niciun caz la un subiect ca anul trecut, adică roman”, a precizat Daniela o elevă de clasa a XII a de la Colegiul Naţional A.T. Laurian. 

image

Lorena a fost mulţumită de subiectele la BAC FOTO Cosmin Zamfirache

Mai mult decât atât elevii susţin că nu se aşteptau să apară un subiect asemănător cu cel de la simulare. ”Am rămas uimită când am văzut subiectul cu romanul. La fel ca anul trecut, la fel ca şi la simulare. Sincer mă aşteptam la poezie, dacă tot au dat roman la simulare. Oricum a fost foarte bine fiindcă m-am pregătit”, spune Mirela Dulgheru.

”Nu există reţetă a succesului”

Mulţi elevi spun că s-au pregătit şi că subiectele au fost uşoare. ”Neaşteptat de uşoare. Mai uşoare decât anul trecu şi mai uşoare decât la simulare evident. Dacă te pregăteai constant la ore nu aveai cum să nu faci faţă. Şi fără pregătire”, spune Lorena. În legătură cu reţeta succesului, Paul, un alt elev de la Colegiul Naţional ”A.T. Laurian” spune că de fapt totul este simplu, eşti atent la ore şi citeşti. ”Nu există aşa ceva, o reţetă a succesului.

image

 Mirela Dulgheru spune că nu se aştepta la aceste subiecte FOTO Cosmin Zamfirache

Dacă lecturezi şi te pregăteşti pentru orele de curs faci faţă. Munca garantează succesul. Dacă nu te pregăteşti, nici nu ar trebui să ai pretenţii”, spune aceasta. Mulţi elevi au fost aşteptaţi de părinţii. O parte a acestora au fost bucuroşi când au aflat subiectele şi au pretenţii mari. ”Am aflat subiectele şi sunt destul de uşoare. Mă aştept să primească măcar 9 sau între 9 şi 10. Acum depinde cum gestionează emoţiile. La mine sunt la cote maxime”, spune Camelia Negri, mama unui absolvent de clasa a XII a. Următoarea probă scrisă va fi susţinută miercuri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Bacalaureat 2016. Doi elevi au fost eliminaţi de la BAC după ce au încercat să copieze

VIDEO Bacalaureat 2016. Absolvenţii, mulţumiţi că subiectele au fost „abordabile“. Profesor: 

„Probabil în Olt vom avea 85-90% promovabilitate la Română“

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite