Au ajuns la capătul răbdării: „Plătim chirii uriaşe, dar condiţii… zero“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru câteva legături de pătrunjel, o sticlă de borş, ouă sau mălai, comercianţii care vând la tarabele din Piaţa Mică trebuie să plătească şi câte 400 de lei pe lună.

Temperaturile au coborât cu mult sub 0 grade Celsius, vântul suflă cu putere. Acestea sunt condiţiile în care comercianţii din Piaţa Viilor sunt nevoiţi să îşi vânda marfa. Iar pentru aceste “condiţii” oamenii de la tarabe trebuie să plătească şi câte 400 de lei pe lună.

Cum rezist? Cu ajutorul lui Dumnezeu. Îmi mai aduc o sticlă de apă caldă, mai pun mâinile pe ea şi mă încălzesc, o mai pun lângă pătrunjel, să nu cumpere omul marfa îngheţată. Nu avem ce face, trebuie să rezistăm. Bani nu sunt şi avem multe probleme, a spus o bătrânică zgribulită de frig.

La câteva tarabe mai încolo, un alt comerciant se plânge de condiţiile vitrege în care trebuie să îşi vândă marfa.

Ni s-a promis că ne face condiţii, dar nimeni nu face nimic.

Nici comercianţii de la chioşcuriloe de fructe şi legume nu o duc mai bine. Pentru spaţiul închiriat, ei trebuie să platească şi câte 1.400 de lei pe lună. La acestă sumă se mai adaugă şi utilităţile, care iarna ajung şi la peste 200 de lei.

Trebuie să ţinem caloriferele în priză pentru că altfel marfa ne îngheaţă. Vânzarea merge prost şi de multe ori ne mulţumim dacă ne scoatem chletuielile, a spus un comerciant.

Oamenii sunt supăraţi şi de faptul că în spatele chişcurilor, pe locul pe care ar fi trebuit să parcheze maşinile cu marfă, s-a ridicat un morman de zăpadă, care le blochează accesul.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite