Universitatea Tehnică clujeană vrea să facă o facultate separată în Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele Radu Moldovan a anunţat că Universitatea Tehnică clujeană şi-a manifestat intenţia de a face o facultate separată în Bistriţa în următorii ani. Asta după ce autorităţile judeţene i-au dat în administrare pentru următorii 50 de ani o clădire monument istoric.

Miercuri, consilierii judeţeni au decis să ofere în administrarea Universităţii Tehnice pentru următorii 50 de ani clădirea care până în anul 2001 a adăpostit Parchetul.

Monumentul vechi de 165 de ani se va transforma în sediul UTCN, găzduind săli pentru cursuri şi seminarii, dar şi un centru de specializare inteligentă, care va fi realizat cu ajutorul fondurilor europene.

În cadrul proiectului pe fonduri europene va fi reabilitat şi monumentul istoric, lucrare pentru care sunt necesare câteva milioane de euro. Odată cu preluarea şi reabilitarea clădirii, UTCN va veni şi cu noi specializări. Este vorba despre informatică şi construcţii la nivel licenţă şi trei noi masterate în robotică, asigurarea calităţii şi sudură.

„Clădirea din centru va deveni sediu al UTCN, care va organiza o facultate de sine stătătoare în următorii ani, cu mai multe specializări şi cu 15-20 de profesori”, a dezvăluit în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, preşedintele Radu Moldovan.

Mediul de afaceri susţine această idee, potrivit preşedintelui de Consiliu Judeţean, acesta fiind dispus chiar să contribuie financiar la cofinanţarea proiectului pe fonduri europene pregătit de UTCN.

Vă mai recomandăm:

Bistriţa ar putea avea un campus universitar

Castelul şi colţul de rai ale grofului Bethlen de la Arcalia, câştigate în instanţă de către Universitatea Babeş-Bolyai

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite