Un adolescent a abuzat sexual un copil de 9 ani şi a fugit în Marea Britanie. Poliţiştii englezi l-au găsit cu ajutorul populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu mai bine de un an, un adolescent de 17 ani din localitatea bistriţeană Suplai abuza sexual un băiat de 9 ani din acelaşi sat. Adolescentul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie într-un centru pentru minori. Înainte de a-şi primi pedeapsa, adolescentul a plecat în Marea Britanie, fiind identificat de către poliţiştii englezi, cu ajutorul populaţiei.

În urmă cu mai bine de un an, un adolescent de 17 ani de etnie romă din localitatea Suplai oripila întreaga comunitate. Acesta îl viola pe un băiat de 9 ani, care locuieşte cu sora sa de 11 ani şi cu mama sa, la „graniţa” dintre o comunitate de români şi una de romi.

Băiatul obişnuia să se joace cu copiii din zonă, la câteva sute de metri de casa sa. La fel s-a întâmplat şi în 5 februarie 2016, când a ieşit să joace fotbal alături de alţi copii, pe uliţele satului.

În timp ce juca fotbal, băiatul a fost chemat de către adolescentul de 17 ani lângă o maşină abandonată, unde tinerii din comunitate îşi petreceau timpul liber.

Copilul s-a apropiat de maşină, moment în care a fost luat pe sus de adolescent şi băgat în portbagajul autoturismului. De faţă erau mai mulţi tineri şi copii, inclusiv fratele de 13 ani al celui care avea să se transforme într-un agresor în doar câteva secunde.

Mai apoi, adolescentul l-a scos pe băiatul de 9 ani din portbagaj şi l-a obligat să îi facă sex oral şi să-l masturbeze pe fratele său de 13 ani. Toate s-au întâmplat sub privirile celorlalţi adolescenţi. 

„Ori o faci la toţi, ori te omorâm”

Un localnic care trecea prin zonă a observat întreaga scenă a intervenit şi a alertat poliţia. A doua zi, adolescentul a fost reţinut şi mai apoi arestat preventiv. În tot acest timp, familia adolescentului încerca să o determine pe mama băiatului de 9 ani să susţină că nu s-a întâmplat nimic.

„Nu mi-o spus nimic, până dimineaţa. Dimineaţa am văzut că ceva nu e bine, noaptea băiatul a tresărit din somn şi tot striga: «Lăsaţi-mă, nu mă mai strângeţi, lăsaţi-mă, mă duc acasă!». Eu dimineaţa l-am luat la întrebări, ca orice mamă. Copilul se juca fotbal şi a fost chemat la maşina abandonată de băiatu` ăsta. Nu a ştiut de ce l-a chemat. Când a ajuns la maşină, băiatul a deschis portbagajul şi l-a băgat acolo. I-a spus «Ori o faci la toţi, ori te omorâm. Dacă mă spui la mă-ta, te omor când te prind»”, a povestit mama băiatului. 

Direcţia pentru Protecţia Copilului, unde a ajuns băiatul pentru consiliere, a confirmat faptul că victima a suferit o traumă.

„La început a fost puţin mai dificil, dar în urma consilierii şi a timpului trecut, trauma este atenuată, să spunem aşa, şi să sperăm că o să depăşească cu totul această traumă, care marchează orice victimă pentru o perioadă îndelungată”, explica în anul 2016, Teodor Sîngeorzan, din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului. 

Curtea de Apel Cluj a făcut dreptate 

În prima instanţă, Judecătoria Năsăud l-a achitat pe adolescent, dispunând luarea măsurii educative a supravegherii pentru o perioadă de şase luni. Instanţa l-a obligat pe adolescent să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, nemulţumiţi de pedeapsa mult prea blândă, au contestat decizia, procesul mutându-se astfel la Curtea de Apel Cluj. În luna aprilie a acestui an, judecătorii Curţii de Apel Cluj au hotărât ca adolescentul să fie condamnat la doi ani şi jumătate într-un centru pentru minori.

 
Adolescentul a fugit în Marea Britanie chiar înainte ca Curtea de Apel să se pronunţe. Întrucât nu s-a prezentat la poliţie pentru a fi încarcerat, autorităţile române au emis un mandat european de arestare.

Potrivit Yorkshire Evening Post, Florin S. a fost arestat luni seara în orăşelul Batley. Acesta muncea şi locuia în zona oraşului Dewsbury. 

Poliţiştii englezi au reuşit să-l identifice pe adolescent la doar trei zile de la primirea mandatului european de arestare. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul populaţiei, după ce autorităţile engleze au făcut public cazul. 

Vă mai recomandăm:

Declaraţia şocantă a unui bărbat care-şi abuza de cinci ani fiica adolescentă: „Nu e viol, eu mă urc peste ea şi ea stă“

Adolescenta de 14 ani din Bistriţa-Năsăud violată timp de 6 ani de tată. Casa insalubră unde a fost abuzată fără oprire

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite