Copil de 9 ani violat de un adolescent de 17 ani la doi paşi de casă. Familia victimei este terorizată de părinţii agresorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna februarie 2016, un copil de 9 ani a fost marcat pe viaţă, după ce un adolescent de 17 ani care locuieşte la doar câteva sute de metri de el, l-a abuzat sexual. Deşi au trecut două luni de atunci, de la acest eveniment s-a dezvoltat un conflict în toată regula. Familia agresorului se pare că o terorizează pe mama băiatului violat, în încercarea de a-l determina pe copil să-şi schimbe declaraţiile.

V. are 9 ani şi locuieşte într-o localitate din Bistriţa-Năsăud, aflată la ani lumină de tot ceea ce înseamnă civilizaţie. Băiatul locuieşte împreună cu mama şi sora de 11 ani la „graniţa” dintre o comunitate de români şi una de romi. 

Băiatul obişnuia să se joace cu copiii, indiferent de etnia lor, la câteva sute de metri de casa lui. La fel s-a întâmplat şi în data de 5 februarie, în ceas de seară, când juca fotbal pe uliţele satului. 

Ceea ce avea să se întâmple avea să-i schimbe viaţa şi să împartă comunitatea în două tabere, puse mereu pe scandal, chiar şi acum, la două luni de la acest eveniment. 

În timp ce se juca fotbal, băiatul a fost chemat de către un adolescent de 17 ani, lângă o maşină abandonată, la locul unde tinerii din comunitate îşi petreceau timpul liber. 

V. s-a apropiat de maşină, moment în care a fost luat de adolescentul de 17 ani şi băgat în portbagajul autoturismului. De faţă mai erau şi alţi tineri şi copii, inclusiv fratele de 13 ani al celui care avea să se transforme într-un agresor în doar câteva minute. 

Adolescentul de 17 ani l-a obligat pe băiatul de 9 ani să-i facă sex oral şi să-l masturbeze pe fratele său de 13 ani. Toate s-au întâmplat sub privirile celorlalţi adolescenţi. 

Un bărbat din zonă care trecea pe lângă autoturismul în cauză a observat întreaga scenă şi a alertat poliţia, iar a doua zi agresorul de 17 ani era deja reţinut şi mai apoi arestat preventiv.

Ori o faci la toţi, ori te omorâm. Dacă mă spui la mă-ta te omor când te prind

Abia a doua zi, băiatul i-a povestit mamei ce a păţit: „Nu mi-o spus nimic până dimineaţa. Dimineaţa am văzut că e ceva nu-i bine, noaptea a tresărit din somn şi tot striga: „Lăsaţi-mă, nu mă mai strângeţi, lasaţi-mă, mă duc acasă”. Eu dimineaţa l-am luat la întrebări, ca orice mamă. Copilul se juca fotbal şi a fost chemat la maşina abandonată de băiatu ăsta. Nu a ştiut de ce l-a chemat. Când a ajuns la maşină, băiatul a deschis portbajul şi l-a băgat acolo. I-a spus: <<Ori o faci la toţi, ori te omorâm. Dacă mă spui la mă-ta te omor când te prind>>”, mărturiseşte Florentina, mama băiatului. 

În urma acestei întâmplări nefericite, băiatul ar tresări la orice zgomot şi ar fi terorizat noapte de noapte de coşmaruri. Şi femeia este terorizată, însă de familia agresorului, care ar ameninţa-o cu bătaia în mod constant. Părinţii agresorului ar fi ameninţat-o pe aceasta chiar că îi distruge casa. 

„Din infomaţiile pe care le avem, menţinând legătura cu familia şi cu minorul, el a depăşit această traumă. La început a fost puţin mai dificil, dar în urma consilierii şi a timpului trauma este atenuată să spunem aşa şi sperăm ca să depăşească cu totul această traumă, care marchează orice victimă pentru o perioadă îndelungată”, precizează Teodor Sîngeorzan, de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. 

Pe de altă parte, familia agresorului spune că mama victimei a cerut 1500 de lei pentru ca copilul său să îşi schimbe declaraţiile făcute în faţa poliţiştilor. Aceştia susţin că adolescentul este nevinovat şi că totul este o înscenare. Minorul ar fi încercat de două ori să-şi ia viaţa în arest, din disperare. 

image

Tatăl agresorului Florin Sztoica 

„I-o trebuit 15 milioane să-i dăm. Noi n-avem de unde să-i dăm că suntem oameni năcăjiţi. Copilul o spus că nu-i vinovat. În nici într-un caz nu i-a mers capul să facă aşa ceva. Alţii au fost influenţaţi,(n.r. martorii care susţin varianta victimei) au avut toţi ură pe copilul meu. Ălalalt copil, de 13 ani o spus că o fost aşa, că i-o fost frică de poliţie, care i-o spus că îl bagă cu frate-su”, explică tatăl agresorului Florin Sztoica. 

Vă mai recomandăm:

Bistriţean periculos condamnat în Italia la 25 de ani de închisoare pentru proxenetism, viol şi răpire, prins la intrarea în ţară

Adolescenta violată într-o livadă şi-a retras plângerea făcută împotriva agresorului său după ce cei doi s-ar fi „împăcat”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite