Top 3 deserturi simple de vară cu iaurt. Cum se prepară delicioasele mini-brioşe îngheţate cu alune de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cofetarii ne asigură că putem să facem deserturi delicioase şi acasă, cu ingrediente puţine. Pe timpul verii, cofetarii se bazează pe iaurt şi pe fructele de sezon.

Potrivit cofetarilor, vara, cele mai potrivite deserturi sunt cele fără coacere, care implică odihna la frigider. De asemenea, vara cel mai bine e să apelăm la răcoritorul iaurt şi la fructele de sezon.

Alături de cofetarul Andreea Filimon vă prezentăm trei reţete de deserturi răcoritoare de vară:

1. Îngheţată de piersici. Pentru această 4-6 porţii aveţi nevoie de:

-7 piersici;

-o linguriţă de suc de lămâie;

-două linguri de miere; 

-150 de grame de iaurt light sau grecesc;

Piersicile se spală, se decojesc, se taie felii şi se lasă la frigider 3-4 ore. După ce s-au odihnit la frigider, piersicile se mărunţesc cu un aparat special sau manual, se adaugă sucul de lămâie şi mierea. Pasta astfel rezultată se amestecă cu iaurtul. Îngheţata se poate servi la cornet sau în boluri. 

2. Mini-brioşe îngheţate. Pentru această reţetă aveţi nevoie de: 

-100 de grame de alune de pădure, nuci sau migdale, după preferinţă;

-două linguri de unt sau ulei de cocos;

-250 de grame de iaurt grecesc sau light;

-două linguri mari de miere;

Alunele, nucile sau migdalele se mărunţesc şi se amestecă cu untul sau uleiul de cocos. Amestescul se aşează în forme de brioşe. Într-un bol amestecăm iaurtul cu mierea, iar crema rezultată o punem în formele de brioşe, peste alune sau nuci. Le decorăm cu fructele de sezon şi le dăm la concelator 3-4 ore. 

3. Tort cu iaurt şi ananas. Pentru această reţetă aveţi nevoie de:

-o conservă de ananas;

-un pachet de pişcoturi;

-un plin de gelatină;

-400 de grame de iaurt;

-200 de grame de frişcă bătută;

Facem o cremă din iaurt şi frişcă bătută. Plicul de gelatină se pregăteşte astfel:  se lasă la rece 3 minute în patru linguri de apă. După ce s-a întărit se pune pe baie de abur în jur de un minut, fără a ajunge să fiarbă. Gelatina se amestecă cu 2 linguri din crema de iaurt şi frişcă bătută, pentru a ajunge la aceeaşi temperatură, după care se amestecă întreaga gelatină cu cremă şi se omogenizează. 

După ce s-a omogenizat crema adăugăm bucăţile de ananas, păstrând câteva pentru decor. Într-o formă de tort punem un strat de pişcoturi însiropate cu sucul de ananas, după care turnăm jumătate din cremă. Mai punem un rând de pişcoturi şi punem cealaltă jumătate de cremă. Tortul se ornează cu bucăţile de ananas rămase şi se dă la frigider cel puţin 6 ore. 

Vă mai recomandăm:

Reţete simple de deserturi delicioase care nu ne îngraşă. Cum preparam fructe glasate cu ciocolată

Top 5 ingrediente naturale care fac dulciurile sănătoase. Cum au ajuns curmalele să înlocuiască făina de grâu

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite