Şomerii s-au călcat în picioare la prima bursă de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii au stat la coadă pentru un post în construcţii
Şomerii au stat la coadă pentru un post în construcţii

700 de bistriţeni de şomeri au venit la bursa locurilor de muncă pentru persoanele defavorizate de azi. Din cele 80 de posturi disponibile, cea mai mare căutare au avut-o locurile de muncă din domeniul construcţiilor.

 Concurenţa la angajare a fost destul de mare, astfel că nouă bistriţeni s-au bătut pe un singur loc de muncă. Până la închiderea ediţiei, din cei aproape 700 de şomeri care au venit la bursă, doar unul a fost angajat în domeniul industrializării lemnului.

Coadă la angajarea în construcţii

La bursa organizată în această dimineaţă şi destinată persoanelor defavorizate au fost prezenţi 21 de agenţi economici care au venit cu 80 de posturi de angajare în domeniile comerţ, industrie uşoară, construcţii, forestier, industrie alimentară şi asistenţă socială. De departe, însă, cele mai multe cereri de angajare le-a primit firma SC. Rom Strade SRL, care făcea angajări în construcţii. Oamenii au stat la coadă în faţa ghişeului, doar pentru a fi trecuţi pe lista posibililor angajaţi. „Într-o oră am adunat 40 de cereri de angajare. Căutăm personal calificat pentru posturile de dulgher, fierar, betonist. Salariul oferit este peste media din acest domeniu şi trece de 1.000 de lei. Nu facem discriminări la angajare. Avem sute de cereri şi la firmă", spune Andrei Pandele, şef de şantier la firma de construcţii. Majoritatea celor care au aplicat pentru aceste meserii au fost persoane de vârstă mijlocie, aflaţi în şomaj. „Sunt şomer de patru zile. M-au dat afară de la cealaltă firmă unde lucram în domeniul asfaltărilor şi am venit aici să văd dacă mă pot angaja tot în construcţii. Am 25 de ani de vechime şi o să am pretenţia de la angajator să mă plătească cel puţin cât am fost plătit şi dincolo", povesteşte Alexandru Rus, un bistriţean de 42 de ani.

Studiile superioare, greu de găsit

Pentru posturile de inginer chimist, şef de secţie mase plastice şi consilier juridic, oferite de firma SC Polimed Com SRL, cererea a fost sub nivelul aşteptărilor. „Am primit doar zece cereri pentru şef de producţie sau şef de secţie mase plastice. Cei care au venit cu CV-uri sunt absolvenţi de liceu şi cerem şi vechime. Nu ne interesează categoria lor socială, important este să îşi facă treaba", a spus directorul economic la firmei, Camelia Moţoc.

 O singură persoană angajată într-o oră

Reprezentanţii AJOFM  spun că prima bursă a  adunat mult mai multă lume decât se aşteptau. „N-au mai ţinut cont de tipul de bursă şi au venit în jur de 700 de persoane. Încă nu am vorbit cu toţi angajatorii, dar ştiu că o persoană a fost angajată în domeniul forestier", spune Maria Roman, consilier în Departamentul de Mediere a Muncii. În judeţ, la ora actuală,  peste 12.000 de oameni nu au un loc de muncă, iar, în perioada 17-24 martie, prin AJOFM, sunt disponibile 60 de locuri de muncă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite