Primarul care oferă 50 de lei pentru poze cu cetăţeni care aruncă gunoaie: „Copiii au telefoane, îşi fac un ban de şcoală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Ogâgău, primarul oraşului Sângeorz-Băi, a anunţat pe contul de Facebook că oferă câte 50 de lei celor care trimit poze cu cetăţenii care aruncă gunoaie pe unde apucă.

Joi, Traian Ogâgău, primarul oraşului Sângeorz-Băi din Bistriţa-Năsăud, a anunţat că va oferi câte 50 de lei tuturor celor care îi pun la dispoziţie fotografii cu concetăţenii lor care aruncă gunoaie pe spaţiul public. 

Acesta îi îndeamnă inclusiv pe tineri şi pe adolescenţi să îşi facă bani de buzunar surprinzându-i pe alţii când fac mizerie.

„Peste tot este dezastru! Golesc atelajele de diverse resturi peste tot, pe proprietăţi private, ceilalţi vin la primar ca să rezolve problema... Încercăm şi astfel de variante. Toţi copiii au telefoane, zburdă peste tot, îşi fac şi eu un ban de şcoală. Scoateţi telefoanele şi...împreună reuşim”, a fost mesajul primarului Traian Ogâgău. 

Edilul se luptă cu mizeria încă de când a preluat fotoliul de primar, în 2016. Acesta a început cu amenzi şi chiar a încercat să îi facă de ruşine pe cei care nu ocrotesc natura, postând poze cu ei pe reţeaua de socializare Facebook.

Le-a cerut posesorilor de cai să folosească „scutece”

Cunoscut drept un excentric, Traian Ogâgău a venit cu mai multe idei controversate pentru a-şi scăpa oraşul-staţiune de mizerii şi de dejecţiile animalelor.

Chiar în 2016, când a ajuns primar, acesta le-a impus proprietarilor de cai care circulă cu animalele pe străzi să le cumpere un sac special, din material textil, care să reţină dejecţiile.

În ciuda faptului că este vorba despre un oraş-staţiune, străzile localităţile de la poalele Munţilor Rodnei sunt pline cu dejecţii de animale, acestea fiind intens circulate de căruţe cu cai. 

Imagine indisponibilă

„Scutecele” pentru cai propuse de primarul Traian Ogâgău FOTO: Arhivă Personală

Acest material pus în spatele calului rezolvă această problemă”, susţinea Traian Ogâgău în 2016. 

Amezile aplicate de către Poliţia Locală a Primăriei Sângeorz-Băi pentru cei care fac mizerie în spaţiul public variază între 50 şi 100 de lei. 

Traian Ogâgău a apelat atunci chiar la un croitor care să realizeze şi să pună la dispoziţia localnicilor astfel de saci, contra cost. O pereche de saci costă 60 de lei. Sacii făcuţi la croitor sunt dintr-un material dur şi sunt prinşi cu capse şi lanţuri în spatele cailor, astfel că dejecţiile rămân în material şi nu mai ajung pe carosabil.

A măturat demonstrativ dejecţiile de pe carosabil, chiar de Paşte 

Acesta a vrut să le dea un exemplu locuitorilor din Sângeorz-Băi chiar şi în ziua de Paşte. După ce a participat la slujba religioasă, acesta şi-a luat blugi şi o mătură şi s-a apucat de măturat dejecţiile de la animale de pe carosabil.

Edilul i-a sfătuit pe locuitorii oraşului-staţiune să îi ia la rost pe căruţaşii care nu curăţă mizeria făcută de animalele lor.

„Să-l luaţi la rost pe căruţaş să facă curăţenie după el, dacă vreţi să avem un oraş curat. Dacă nu vreţi să avem un oraş curat, atunci nu-i spuneţi nimic, că vine primarul şi mătură... Sărbători fericire în continuare”, a fost mesajul primarului. 

Vă mai recomandăm:

Culmea curăţeniei: un primar vrea „scutece“ pentru cai şi i-a scos pe localnici pe străzi la făcut curat

Culmea ecologiei: un primar a cumpărat 40 de camere video inteligente şi a angajat doi paznici pentru a lupta cu oamenii care aruncă gunoaiele peste tot

Primarul proaspăt ales care şi-a decorat biroul cu mobila Ceauşeştilor. „Aşa s-a întâmplat, să am norocul să dau de ele“

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite