FOTO Stră-strănepotul lui Bram Stoker a ajuns la Bistriţa cu caleaşca. Dacre Stoker: „Oamenii fac glume pe seama mea în preajma Halloween-ului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacre Stoker, însoţit de un fotograf şi un realizator al postului Travel Channel, a venit în Bistriţa cu caleaşca FOTO: Bianca Sara
Dacre Stoker, însoţit de un fotograf şi un realizator al postului Travel Channel, a venit în Bistriţa cu caleaşca FOTO: Bianca Sara

În urmă cu trei zile Dacre Stoker a ajuns pentru prima dată în România, fiind primul membru al familiei creatorului romanului Dracula care ne vizitează ţara. Acesta a sosit la Hotelul Coroana de Aur, unul dintre locurile prezentate în romanul Dracula cu o caleaşcă trasă de  doi cai. A ţinut să precizeze faptul că proiectul la care lucrează ne va ajuta turismul şi va da un plus de realism poveştii lui Dracula.

Primul membru al familiei celebrului scriitor Bram Stoker care a păşit pe pământ românesc a fost întâmpinat în faţa Hotelului Coroana de Aur din Bistriţa cu colac şi sare, dar şi cu ţuică. Acesta a ajuns în municipiu cu o caleaşcă trasă de doi cai negri, fiind însoţit de fotograful olandez Hans Corneel de Roos şi de producătorul de filme al Travel Channel Aaron Sagers.

Cei trei au fost primiţi în salonul Jonathan Harker, prima încăpere amenajată încă de pe vremea comuniştilor pentru turiştii care veneau în Bistriţa-Năsăud în căutarea lui Dracula.

Aceştia au vorbit şi despre proiectele lor, care includ o carte care va fi lansată anul viitor, un ghid de călătorii, care vine să îmbine fotografii spectaculoase cu diverse locuri din România cu informaţii istorice, dar şi o serie de emisiuni TV.

„Fratele cel mai mic al lui Bram Stoker, George a fost stră-străbunicul meu. Bram şi George erau foarte apropiaţi, iar pentru mine este o onoare să fac parte din familia lui Bram Stoker. Ultimii 10 ani i-am petrecut documentându-mă despre el, am scris două cărţi, dintre care una de ficţiune, iar acum lucrez alături de Hans (n.r. fotogragul olandez Hans Corneel de Roos ) la un ghid de călătorii. Sperăm ca şi călătoria noastră să îi încurajeze şi pe alţii să ne urmeze paşii pe măsură ce urmărim personajul fictiv creat de Bram Stoker, dar şi cel istoric care l-a inspirat”, a declarat Dacre Stoker într-o scurtă întâlnire cu presa.

Acesta a mai spus că este primul din familia lui Bram Stoker care ne vizitează ţara pentru că ceilalţi membri deşi îi admirau munca scriitorului, nu erau interesaţi să cunoască locurile descrise de acesta în  roman, asta şi pentru că nu aveau tocmai profesii creative, ceilalţi stră-strănepoţi ai scriitorilor fiind oameni de afaceri.

„Vrem să îi ajutăm pe turişti să ajungă unde trebuie. Credem că acest lucru vă va ajuta turismul şi ne va ajuta pe noi să vindem cărţi. Voi aveţi ceva fantastic aici şi vrem să ne asigurăm că oamenii înţeleg care este adevărul,” a adăugat Dacre Stoker.

Stră-strănepotul scriitorului a mai spus că familia sa nu este scutită de glume, oamenii făcând mişto de el în special în preajma Halloween-ului.

„Ne întreabă: e sigur să venim la voi? Ne veţi lua dulciurile sau sângele? Trebuie să trăim cu aceste glume, ştiu că şi pe seama voastră se fac glume, dar şi pe seama noastră,” a relatat Dacre Stoker.


Cei trei sunt de doar câteva zile în România, plănuind să viziteze cât mai multe locuri care au legătură cu romanul Dracula sau Vlad Ţepeş. Călătoria a început în Sibiu, a continuat la Alba Iulia şi Cluj, iar astăzi cei trei au ajuns în Bistriţa, urmând ca mâine să ajungă şi în Pasul Tihuţa. În următoarele şapte zile, vor vizita de asemenea şi Sighişoara, Braşov, Târgovişte şi Bucureşti.

Vă mai recomandăm:

O americancă în căutarea lui Dracula, în România comunistă: românii se simţeau insultaţi când îl comparam pe Dracula cu Vlad Ţepeş

Jurnaliştii de la Travel Channel despre Pasul Bârgăului: „Locul este aproape la fel de înspăimântător precum e descris şi în romanul Dracula”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite