Din fonduri proprii, Centrul „Micul Prinţ” le oferă copiilor cu autism posibilitatea de a se bucura de copilărie

0
0
Copiii cu autism au ocazia să meargă pe munte sau să facă canotaj FOTO: Micul Prinţ
Copiii cu autism au ocazia să meargă pe munte sau să facă canotaj FOTO: Micul Prinţ

Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ” a ajuns să ţină locul autorităţilor locale. Din fonduri proprii, centrul oferă copiilor cu autism posibilitatea de a se bucura de copilărie şi în acelaşi timp de a-şi îmbunătăţi starea cu aquaterapie, terapie ecvestră, canotaj şi plimbări pe munte, toate gratuite.

Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ” are grijă de copiii cu autism din Bistriţa-Năsăud şi vara aceasta, printr-o serie de activităţi menite să îi ajute pe cei mici să se bucure de copilărie. Activităţile au, în acelaşi timp, un impact terapeutic semnificativ.

Copiii cu autism beneficiază de două ori pe lună de şedinţe de echitaţie gratuite la Refugiul „Caii Lupilor” de la Şieu Sfântu. Acestea îi ajută pe copii să-şi îmbunătăţească echilibrul, să-şi reducă spasticitatea şi să-şi îmbunătăţească coordonarea.

De asemenea, aceştia au parte şi de aquaterapie la „Casa Ema”, dar şi de activităţi sportive cum ar fi: canotajul pe lacul Colibiţa şi plimbări pe munte. Acestea se combină perfect cu orele de kinetoterapie gratuită oferite de Asociaţia Autism Europa Bistriţa.

„Pentru copii aceste experienţe sunt esenţiale. De foarte multe ori părinţii copiilor cu dizabilităţi, copleşiţi de dificultatea vieţii de zi cu zi, de terapiile de recuperare obligatorii şi nedecontate de statul român, nu îşi permit să le ofere copiilor cu tulburări de dezvoltare aceste bucurii, care sunt totodată oportunităţi de dezvoltare a inteligenţei sociale şi de adaptare la mediu”, susţine preşedintele AAE, vicepreşedintele Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist din România”, Ana Dragu.


Vă mai recomandăm:

Autismul, tratat cu înot şi călărie la Bistriţa. Cum reuşeşte un centru dintr-un oraş mic ce nu face Ministerul Sănătăţii

Lupta unei mame cu autismul fiului ei. Scriitoarea Ana Dragu: „Un copil din bucăţi. Cam asta plimb eu prin parc“

 

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri