Bistriţa-Năsăud se vrea un judeţ „turistic”, dar nu sunt bani pentru promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ro-cazari.ro
FOTO: ro-cazari.ro

În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean, preşedintele instituţiei a precizat faptul că nu există niciun material de promovare la nivelul CJ BN şi că nici nu sunt fonduri momentan pentru aşa ceva.


"Nu avem niciun fel de material de promovare la nivelul Consiliului Judeţean. Momentan nu avem resursele necesare," a declarat Radu Moldovan, preşedintele CJ, la ultima şedinţă, intrebat de un coleg liberal cum pot eventualii turişti să afle despre monumentele şi muzeele din judeţ.

Despre materiale de promovare nu a vorbit nimic nici directorul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş, care a precizat că muzeele sunt semnalizate pe o hartă din curtea instituţiei pe care o conduce şi cam atât.

Cu toate acestea site-urile de profil nu ocolesc judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind prezente informaţii despre diferite obiective turistice, informaţii, care, culmea mai sunt prezente doar în cărţi de specialitate sau studii ale istoricilor bistriţeni şi nu la faţa locului cum ar fi normal.

Şedinţa de Consiliu Judeţean a reuşit să rezolve una dintre problemele arzătoare ale Complexului Muzeal: lipsa ghizilor, aprobând o „rearanjare” a organigramei instituţiei, care-i va permite să angajeze şi persoane specializate care să le vorbească turiştilor despre obiectivele din judeţul nostru.

Vă mai recomandăm:

FOTO: Biserică ridicată în 1482, lângă Bistriţa, în care se găseau bucăţi din veşmântul Fecioarei Maria sau din coroana cu spini a lui Iisus, lăsată să se dărâme. Autorităţile au abandonat-o.

FOTO: Muzeele bistriţene proaspăt renovate încă îşi aşteaptă ghizii

 



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite