53 de utilaje s-au chinuit să scape de zăpadă drumurile judeţene şi naţionale în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Chiar dacă Bistriţa-Năsăud  nu s-a numărat printre judeţele care au primit atenţionare de vreme rea, lucrurile nu au stat roz nici aici. Zăpada care nu mai conteneşte de vineri a scos drumarii la treabă, intervenindu-se cu peste 50 de utilaje weekendul acesta.


Zăpada a dat bătăi de cap drumarilor weekend-ul acesta. Aceştia au fost depăşiţi de situaţie şi în municipiu, unde până şi arterele principale au fost acoperite cu zăpadă. Situaţia a început să se remedieze duminică, drumarii lăsând însă în urmă mormane de zăpadă pe marginea trotuarelor spre disperarea pietonilor.

În total pe drumurile naţionale s-a acţionat cu 34 de utilaje, folosindu-se 805 de tone de material antiderapant, în timp ce drumurile judeţene au fost curăţate de 19 utilaje. Cantitatea de material antiderapant a ajuns la 715 tone.

Pe tot parcursul weekendului drumurile judeţene şi naţionale au fost deschise, fără restricţii, circulându-se în condiţii de iarnă.

Sâmbătă seara chiar şi un utilaj de deszăpezire care acţiona pe drumurile naţionale a fost pus la pământ de gheaţa de pe carosabil, ajungând într-un şanţ din localitatea Livezile.



Vă mai recomandăm:

Bilanţul ultimelor 24 de ore în Capitală: copaci căzuţi, mii de apeluri la Ambulanţa Bucureşti şi peste 500 de oameni ai străzii cazaţi în centre sociale

Vicepremierul Liviu Dragnea cere stare de alertă în Vrancea. Factura la deszăpezire ar putea creşte exponenţial

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite