VIDEO Atac dur la adresa romilor de după zid. „Sunt ruşinea etniei rome“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidul de la Baia Mare a fost construit în 2011 Foto: Adevărul
Zidul de la Baia Mare a fost construit în 2011 Foto: Adevărul

Zidul din Baia Mare provoacă încă valuri. De această dată reprezentantul unei asociaţii a romilor a venit la Baia Mare pentru a vedea cu ochii săi zidul de pe strada Horea. Vizita sa a fost una neanunţată, fără oficialităţi, una strict personală în care preşedintele Asociaţiei Romilor Ardeleni a vrut să vadă concret, la faţa locului cum arată renumitul zid.

Vizita sa a fost una scurtă, însă pe parcursul şederii sale, Matei Lăcătuş s-a arătat dezgustat de o parte din locatarii blocurilor sociale de pe strada Horea. „Astăzi am fost la Baia Mare, la aşa zisul zid. Vă rog să mă credeţi cei care n-aţi fost la acest zid jur că aşa ceva n-am văzut în viaţa mea. O mizerie de nedescris atât în jurul blocurilor cât şi pe scări. Referitor la zid, este vorba de un gard din beton care era strict necesar pentru protecţia copiilor care trăiesc la aceste blocurii“, a arătat preşedintele asociaţiei, pe pagina sa de socializare. 

Mai mult, acesta s-a arătat indignat de majoritatea romilor care locuiesc dincolo de zid. Mizeria din această zonă, lipsa de implicare a romilor băimăreni sau apelul la mila publică sunt doar câteva din lucrurile de care s-a lovit şi preşedintele ASDRA. „Dragii mei prieteni am văzut ţigani cu femei stând la taclale ,cu cafeaua întro mână şi cu ţigara în cealaltă mână. Când am ajuns cu maşina între blocuri au sărit care de care mai iute crezând că le-am adus ceva . Pot să felicit primăria pentru ideea construiri acestui gard şi pot să le spun aproape tuturor ţiganilor care trăiesc în această mizerie că sunt ruşinea etniei rome“, a încheiat Matei Lăcătuş.

Aşa arată zidul astăzi:
 


VIDEO Romii îşi doresc „zidul ţigănesc“

„Zidul ţigănesc“ din Baia Mare rămâne în picioare. Primarul, obligat să plătească o amendă de 6.000 de lei

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite