Un elev și-a bătut dirigintele, tatăl și un coleg cu un baston telescopic. Acesta ar fi consumat droguri

0
0

Un elev de 16 ani din Sighetu Marmației și-a agresat fizic dirigintele, tatăl și un coleg, cu un baston telescopic.

Un elev de 16 ani a agresat mai multe persoane cu un baston telescopic / Foto: Arhivă
Un elev de 16 ani a agresat mai multe persoane cu un baston telescopic / Foto: Arhivă

Evenimentul a avut loc la Liceul tehnologic „Forestier”, din Sighetu Marmației, județul Maramureș, în data de 9 noiembrie. Potrivit martorilor, elevul ar fi fost drogat și a scos din rucsac un baston telescopic, ulterior lovindu-și colegul.

Dirigintele l-a chemat pe tatăl elevului la școală, dar conflictul nu a fost aplanat, ci tânărul și-a lovit și cadrul didactic și tatăl, cu același baston.

Autoritățile au fost alertate de diriginte, scrie Ziarul Unirea.

Violența în școli. Ce spun statisticile

Mai multe cazuri de agresiuni produse în școli au fost semnalate în ultima săptămână. De altfel, o statistică dată publicității de Ministerul Educației arată că aproape 10.000 de acte de violenţă s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din România în anul şcolar 2021 – 2022. Este vorba despre atacuri la persoană, atentate la securitatea unităţii şcolare, la bunuri, dar şi alte fapte de violenţă sau atentate la securitatea în spaţiul şcolar.

Conform Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2019 – 2020 au fost înregistrate 7.715 cazuri, iar în 2020 – 2021 au fost 2.218, cu menţiunea că în această perioadă elevii au făcut şi cursuri online.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri