Tot mai mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea copiilor este în scădere în Maramureş
Vaccinarea copiilor este în scădere în Maramureş

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au arătat că numărul maramureşenilor care permit vaccinarea copiilor este în continuă scădere. Chiar dacă media judeţului este peste cea naţională, an de an tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea copiilor din diferite cauze.

Potrivit ultimelor rapoarte făcute de către DSP, în Maramureş se respectă zona de siguranţă, de 95%, se respectă doar în Maternitate. „Acoperirea noastră vaccinală este undeva între 88 şi 93%. Părerea mea este că faţă de media naţionala este o acoperire vaccinală mai bună, dar din păcate într-o tendinţă uşoară de scădere şi constantă în ultimii ani. Principalele motive pentru care copiii nu mai sunt vaccinaţi în aşa fel încât să atingem această zonă de siguranţă sunt în primul rând refuzul părinţilor, neprezentarea la vaccinare şi contraindicaţiile medicale“, a spus dr.Carmen Sima, director adjunct DSP Maramures. 

Potrivit aceleiaşi surse, consecinţele refuzului vaccinării pot fi dezastruoase pentru sănătatea micuţilor. „Urmările sunt foarte clare, pentru că Maramureşul, România şi Europa a traversat în ultimii patru ani o epidemie mare de rujeolă, o epidemie de rubeolă, o epidemie de oreion şi probabil vor urma alte boli care pot fi foarte ieftin şi eficient prevenite prin vaccinare. Consecinţa imediată este reapariţia în populaţia umană a bolilor transmisibile care au dispărut, unele chiar de decenii“, a adăugat directorul adjunct. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite