VIDEO Un copil de 13 ani a fost salvat după ce a stat minute bune în apele Săsarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băieţelul a fost transportat de urgenţă la spital
Băieţelul a fost transportat de urgenţă la spital

Clipe grele pentru un micuţ băimărean, de doar 13 ani. Copilul a stat minute în şir în apele râului Săsar, dar din fericire doi tineri au reuşit să-l salveze chiar dacă nimeni nu mai credea că băieţelul trăieşte. Copilul a fost transportat la spital în şoc hipotermic.

Potrivit primelor declaraţii, copilul se juca cu alţi prieteni iar la un moment dat s-a dezbrăcat şi a intrat în apele râului Săsar. Incidentul a avut loc în această după-amiază, în spatele Planetariului Baia Mare. Din fericire, doi bărbaţi au auzit strigătele copiilor şi au intrat în apă pentru a-l salva pe micut. „Am văzut nişte persoane care erau pe margine şi erau foarte agitate, moment în care am venit cu maşina şi am oprit. Erau nişte copii care strigau iar una dintre fete a spus că fratele ei a căzut în apă, moment în care m-am uitat şi am văzut o persoană care plutea la suprafaţa apei. Am venit circa 100 de metri, am sărit în apă şi împreună cu un alt domn m-a ajutat să îl scot afară, să facem nişte manevre de resuscitare şi să îl salvăm”, a spus unul dintre salvatori.

Victima a fost a fost preluată de urgenţă de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş si transportat de urgenţă la spital. „Am înţeles că ar fi sărit în apă, dorind să se scalde. A ajuns la noi în urmă cu puţin timp, după ce a fost preluat de o autospecială a Ambulantei. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în şoc hipotermic”, a declarat Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Judeţean Baia Mare. În acest moment, băiatul este în afara oricărui pericol.


 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite