Sezonul festivalurilor de colinde continuă la Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de Colinde, Datini şi Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni are loc sâmbătă, 20 ianuarie, la Sighetu Marmaţiei, de la ora 11.30. Evenimentul este organizat de Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Maramureş şi Biserica Ortodoxă Ucraineană din Sighetu Marmaţiei.

Festivalurile de colinde şi datini de iarnă nu s-au sfârşit. La Sighetu Marmaţiei are loc un festival sâmbătă, 20 ianuarie şi are ca temă obiceiuri de Crăciun ucrainene.

Evenimentul este organizat de Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Maramureş şi Biserica Ortodoxă Ucraineană din Sighet.

Festivalul a ajuns la ediţia a XXV-a şi se va desfăşura după următorul program:

10:00 – 11:30 – Sf. Liturghie la Biserica Ortodoxă Ucraineană din Sighet
11:30 – 12:00 – formarea coloanei pentru paradă
12:00 – 12:30 – parada grupurilor de colindători de la Biserică la Sala „George Enescu”
13:00 – 13:30 – deschiderea festivă a Concertului de Colinde şi urări de Anul Nou
13:30 – 16:00 – concertul prezentat de grupurile de colindători din Ucraina, Ungaria, Arad, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Galaţi, Iaşi, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Maramureş

Jandarmii maramureşeni vor asigura desfăşurarea evenimentului în condiţii optime. De asemenea, ei fac o serie de recomandări cetăţenilor, având în vedere că se aşteaptă un număr mare de participanţi. „Pentru ca această manifestare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, Jandarmeria Maramureş recomandă persoanelor participante să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale organizatorilor, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia forţelor de ordine. De asemenea, persoanelor care participă astfel de manifestări însoţite de copii, le recomandăm să acorde o atenţie deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor”, arată reprezentaţii IJJ Maramureş.

Mai puteţi citi:

Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă, pe drumurile naţionale din judeţ

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite