Șarpe exotic, găsit de trecători pe o stradă din Baia Mare, lângă platforma de gunoi

0
Publicat:

Un șarpe exotic a fost văzut astăzi, 31 martie, pe strada George Coșbuc din Baia Mare. Trecătorii care a dat de reptilă au sunat îngroziți la 112. Poliția animalelor din cadrul Poliței Maramureș a fost anunțată, de asemenea.

Pitonul regal a fost găsit lângă container  FOTO Ziarul de Maramureș
Pitonul regal a fost găsit lângă container FOTO Ziarul de Maramureș

La fața locului au ajuns un echipaj de poliție, dar și dar și reprezentanți de la Mediu și Poliția Locală Baia Mare. Concluzia a fost că șarpele era mort și că era vorba despre un piton regal. Leșul a fost ridicat și va fi trimis la Muzeul Antipa din București pentru studiu educațional, scrie Ziarul de Maramureș.

Deocamdată reptila se află în custodia unui veterinar. Nimeni nu știe cum a ajuns lângă containerul de gunoi, sau cui a aparținut. Cel mai probabil, a fost animal de companie pentru cineva. Deocamdată, însă, nu sunt date certe în acest sens.

Alte cazuri similare

Un caz similar a fost inregistrat anul trecut în județul Bihor, când un piton a fost găsit lângă o platformă de gunoi.

Pitonul regal sau „pitonul-bilă” este o specie neveninoasă de pitoni răspândită în Africa. Este cel mai mic piton african și este popular în comerțul cu animale, în mare măsură datorită temperamentului său docil.

Numele de „Piton-bilă” se referă la tendința animalului de a se încolăci în formă de minge atunci când este stresat sau speriat, protejând capul în centru, scrie Wikipedia.

Numele „Pitonul regal” (în latină regius), se bazează pe povestea în care Cleopatra purta șarpele în jurul încheieturii mâinii.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite