Românul care a anunţat la 112 că a pus o bombă la podul din Sighet, identificat. Explicaţiile bizare ale acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoana care a ameninţat cu bombă a fost identificată    Foto: Angela Sabău
Persoana care a ameninţat cu bombă a fost identificată    Foto: Angela Sabău

Poliţiştii au reuşit să identifice persoana care a sunat la 112 să anunţe că podul istoric de la Sighetu Marmaţiei va fi aruncat în aer. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, însă motivul pentru care a făcut-o este cel puţin bizar.

A fost identificată persoana care a cauzat blocajul la podul istoric de la Sighetu Marmaţiei de sâmbătă, 4 iunie. Potrivit IPJ Maramureş, este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Ocna Şugatag.

„În urma activităţilor de verificare efectuate de poliţişti, a fost identificată persoana care a apelat aseară SNUAU 112 şi a anunţat o ameninţare cu bombă în PTF Sighetu Marmaţiei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani din localitatea Ocna Şugatag. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr 34 din 2008, cu amendă în valoare de 4.000 de lei”, arată IPJ Maramureş.

Persoane din anturajul omului spun că acesta nu ar fi la prima ispravă de acest fel. Se pare că el ar mai fi sunat fără motiv la 112 şi a făcut anunţuri care apoi s-au dovedit a fi false.

De această dată, bărbatul se pare că a vrut să marcheze împlinirea 102 ani de la Tratatul de la Trianon, care a fost semnat pe 4 iunie 1920. Să anunţe o bombă la podul istoric de la Sighetu Marmaţiei a fost, pentru el, cea mai bună formulă.

Contactat telefonic de către reporterii Adevărul, acesta a refuzat să vorbească, explicând că vorbeşte foarte puţin limba română şi că nici nu înţelege prea bine.

Vă reamintim că sâmbătă seara, circulaţia a fost blocată câteva ore peste podul istoric de la Sighetu Marmaţiei care face legătura între Sighetu Marmaţiei şi Solotvino (Slatina) – Ucraina, în urma unui apel la 112 care anunţa o bombă acolo şi că podul va fi aruncat în aer.

Poliţiştii şi celelalte forţe de ordine au asigurat perimetrul, iar o echipă de pirothehnişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Maramureş au efectuat verificările specifice, infirmând ameninţarea. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Intermediarii fără scrupule care îi ajută pe oligarhi să-şi ascundă superiahturile de autorităţi. Cum funcţionează reţeaua

Un tezaur de argint format din brăţări, fibule şi alte podoabe din argint, dar si câteva mărgele făcute din rocă, datând probabil din sec. I î.Hr., a fost descoperit 

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite