Pagube de peste 5 milioane de lei din cauza inundaţiilor, în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţiile au provocat pagube însemnate Foto: Arhivă
Inundaţiile au provocat pagube însemnate Foto: Arhivă

În această săptămână, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi-a prezentat bilanţul pentru anul 2013. Una dintre cele mai mari probleme ale anului trecut au fost inundaţiile, care au provocat pagube însemnate, în mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţ.

Raportul de evaluare a activităţii CJSU Maramureş pe anul 2013 a fost prezentat de prefectul Anton Rohian. În deschiderea prezentării analizei pentru anul trecut, acesta a precizat acţiunile preventive ale Comitetului , măsurile luate pentru buna funcţionare, precum şi modul de gestionare al situaţiilor de urgenţă înregistrate în Maramureş. 
 

Din datele raportului, reiese că în anul 2013, în Maramureş, s-au înregistrat inundaţii care au afectat 17 unităţi administrativ-teritoriale, valoarea pagubelor fiind de 5.686.900 lei. În 12 localităţi s-au produs alunecări de teren şi s-a intervenit în cazul a 4 incendii de pădure şi 64 de vegetaţie uscată. Acestora li se adaugă intervenţiile la poluările accidentale, seceta şi canicula, prăbuşiri de construcţii, epizotii, ninsori abundente şi viscol.

Subsoluri şi curţi inundate în Maramureş

VIDEO FOTO Rupere de nori în Maramureş: zeci de case au fost afectate. Circulaţia pe E57 a fost îngreunată de ape şi aluviuni

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite