Judeţul unde iarna şi-a intrat în drepturi, iar utilajele de deszăpezire lucrează intens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Cavnic a venit prima ninsoare semnificativă. Foto: Superski Cavnic
La Cavnic a venit prima ninsoare semnificativă. Foto: Superski Cavnic

Iarna şi-a intrat în drepturi în judeţul Maramureş. Primii fulgi de nea s-au aşezat deja în mai multe zone montane, astfel că a fost necesară intervenţia utilajelor cu material antideparant

Noaptea trecută a adus primele ninsori semnificative în Maramureş. La Cavnic, stratul de zăpadă depus le-a permis celor mici să iasă cu săniile pentru a se bucura de prima ninsoare. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 centimetru s-a depus şi pe carosabilul DN 18, în Pasul Gutâi, între kilometrii 20 şi 35. Acolo s-a intervenit cu două utilaje pentru împrăştierea a 22 tone de material antiderapant. 

De asemenea, în Pasul Prislop s-a depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care măsura până la un centimetru. Autorităţile au intervenit cu două utilaje care au răspândit 24 de tone de material antiderapant. S-a intervenit preventiv cu alte 10 tone de material antiderapant pe tronsoane ale Drumului Naţional 18, la coborârea spre localitatea Mara. Stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară până la 7 centimetri la staţia meteo Iezer. 

Cel mai rece a fost noaptea trecută la Ocna Şugatag  unde a fost înregistrat -1 grad Celsius şi 0 grade la Târgu Lăpuş si Ocna Şugatag. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Iarnă în toată regula în Suceava. Cum se circulă pe şoselele din Bucovina VIDEO

VIDEO Peisaje de vis pe Platoul Padina din Munţii Bucegi. Weekend vizat de un cod galben de ninsori

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite