Iarna îşi intră în drepturi, în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe sectoarele de drumuri publice din judeţ se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt drumuri  închise şi nici nu au fost semnalate perturbări în traficul rutier.

Vremea a continuat să se răcească. Cu totul izolat ziua a nins slab, la Vf. Iezer. Vântul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -6 grade Celsius la Tg. Lăpuş şi -4 grade în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Izolat, în zonele joase şi la munte s-a semnalat ceaţă. Stratul de zăpadă măsura 24 cm la Suciu de Jos, 23 cm la Ocna Şugatag, 21 cm la Tg. Lăpuş, 16 cm la Vf. Iezer şi 10 cm în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

La această oră, vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă sub 100 de metri pe DN18, în Pasul Prislop, între km 160 şi km 180. Un strat de zăpadă frământată care are grosimea cuprinsă intre 0 - 1 cm se găseşte pe carosabilul DN18, în Pasul Gutâi. Toate celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat, dar umed. Cerul este acoperit, vântul suflă slab, la moderat. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea pe timp de iarnă au intervenit cu şapte utilaje şi au utilizat 47 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate formarea poleiului (19 tone în Pasul Gutâi, 9 tone pe DN18, la Sighetu Marmaţiei, 8 tone pe Dealul Huta Certeze, 8 tone în Pasul Prislop şi 3 tone pe Dealul Pietriş şi sectorul de drum naţional spre localitatea Rohia).

Pe sectoarele de drumuri judeţene nu au fost semnalate precipitaţii în ultimele 24 de ore. Noaptea trecută şi în această dimineaţă drumarii maramureşeni au acţionat cu 28 de utilaje, inclusiv cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă frământată existent pe partea carosabilă. S-a intervenit cu 180 tone de material antiderapant pentru prevenirea formării poleiului, dar şi combaterea acestuia. Pe toate sectoarele de drumuri judeţene carosabilul este curat, dar umed.

     

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite