Dispărut fără urmă. Un adolescent de 16 ani este căutat de duminică, fără niciun rezultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 16 ani a dispărut fără urmă, sâmbătă seara, în zona Băilor Vechi de la Ocna Şugatag. Pompierii îl caută de atunci neîncetat, însă fără niciun rezultat, până în prezent. De asemenea, jandarmii şi poliţiştii îl caută prin împrejurimi.

Desfăşurare de forţe în zona Băilor Vechi din Ocna Şugatag, acolo unde sâmbătă seara, un adolescent de 16 ani a dispărut fără urmă. Băiatul din Sighetu Marmaţiei se afla cu un grup de prieteni să se distreze, însă seara, în jurul orei 22.00, şi-a dat hainele jos spunând că merge să se răcorească puţin. Băiatul nu s-a mai întors, astfel că prietenii lui au început să-l caute. Ei au încercat toată noaptea să dea de el, însă nu a mai fost de găsit, astfel că duminică dimineaţa au cerut ajutor. „Băiatul este căutat în continuare, azi s-a mai dus o barcă de la Baia Mare, însă nimeni nu ştie dacă băiatul a intrat în apă sau nu”, a explicat Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

La această oră, tânărul este căutat atât în apele lacului, cât şi în pădurile dimprejur, unde jandarmii şi poliţiştii încearcă să-i dea de urmă. „Băiatul a dispărut sâmbătă seara, de la o pensiune din Ocna Şugatag, însă poliţia a fost sesizată abia duminică dimineaţă, în jurul orei 10.00. Poliţiştii, sprijiniţi de pompieri şi jandarmi, continuă activităţile pentru găsirea lui şi îi roagă pe cei care l-au văzut sau care cunosc date legate de dispariţia lui să apeleze 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”, a precizat Florina Meteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Maramureş.

Potrivit unor surse, echipele de salvare s-au folosit de câini de urmă pentru a-l găsi pe băiat, însă până acum, fără rezultat. Alte surse arată că sâmbătă seara ar fi existat o altercaţie între grupul în care se afla băiatul şi un alt grup din Satu Mare.

Mama băiatului a făcut un apel disperat pe Facebook, cerând ajutorul internauţilor pentru a afla informaţii despre dispariţia băiatului ei, scrie infomm.ro.

Pompierii sigheteni au folosit o barcă cu motor pentu căutări, iar marţi, un echipaj de la Baia Mare s-a deplasat la lacul respectiv cu o barcă şi sonar.

Lacul în care se presupune că s-ar fi înecat băiatul nu este amenajat, fiind format în vechi galerii de mină prăbuşite. Tocmai pentru că nu prezintă siguranţă, acolo nu este autorizată scăldarea.  

Pe lângă pompierii care îl caută în lac, jandarmii, poliţiştii şi mulţi voluntari îl caută pe adolescent în pădurile din împrejurimi. Miercuri este aşteptat un scafandru de la Târgu Mureş.  

Mama tânărului a postat pe Facebook un nou mesaj prin care solicită ajutorul. “Copilul meu nu a fost găsit, ajutaţi-mă vă rog cu tot ce se poate, rugaţi-vă la toate bisericile să ne ajute Dumnezeu să-l găsim. Nu se poate, nu l-a înghiţit pământul. Noi şi autorităţile facem tot ce ne stă în putinţă, căutările sunt mixte, dar fără rezultat. Cea mai mică informaţie ne poate ajuta. Vă rog din suflet ajutaţi-mă! A dispărut sâmbătă seara în Ocna Şugatag la cabanele de lângă lac”, a scris Anişoara C. Norica Hotea, sora tânărului, a declarat pentru Glasul Maramureşului că nu înţelege gestul lui Adrian de a pleca pur şi simplu, mai ales că avea de toate. După ce a fost alertată de oamenii legii, sora sa i-a găsit în rucsac hainele, telefonul, el plecând în pantaloni scurţi şi pantofi sport negri.

Mai puteţi citi:

Celebrul Harvey Keitel, în vizita la casa mamei din Maramureş. Cu cine a promis actorul că va împărţi pălinca pe care a primit-o de la localnici

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite